7.2 C
Ikaria
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Λευτέρης Κόχιλας: Δύο σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού

Δείτε επίσης

Επιγραμματική πρόταση προς την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ που κίνησε το ενδιαφέρον του προέδρου και των μελών της (Αθήνα 18/10/21)

Δύο σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού

Επειδή αρκετές ιαματικές πηγές είναι ιδιοκτησία των Δήμων, η ανάπτυξη του Ιαματικού τουρισμού θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην οικονομική ευρωστία πολλών Δήμων.
Ποια είναι κατά την άποψη μας τα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν για να φθάσουμε στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, ώστε ο ιαματικός τουρισμός να αποτελέσει πράγματι μια σημαντική συνιστώσα στη τουριστική ανάπτυξη.
Ανακαίνιση των υποδομών των Λουτροκαταστημάτων, ώστε να γίνουν ελκυστικά και για τα υψηλά εισοδήματα, ειδικά των ξένων τουριστών, που γνωρίζουν ήδη τις ξεχωριστές θεραπευτικές ιδιότητες που παρέχουν οι ιαματικές πηγές της Χώρας μας.
Παράλληλα βελτίωση και δημιουργία των υποδομών φιλοξενίας και όχι μόνο.
Η κίνηση αυτή θα μας δώσει σχετικά γρήγορα και ουσιαστικά
Αποτελέσματα, Όσο για τους πόρους που απαιτούνται η πολιτεία θα
μπορούσε να ενεργοποιήσει τα ΕΣΠΑ.
Για να γίνουν επίσης γνωστές στο Ελληνικό κοινό, οι θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών λουτρών, για ορισμένες παθήσεις, , αναγκαία προϋπόθεση είναι κάποιος να του το υποδείξει. Αυτός ο κάποιος δεν μπορεί να είναι άλλος από τον θεράποντα ιατρό. Το πρόβλημα είναι ότι από το 1956 περίπου, δεν διδάσκεται η υδροθεραπεία στην Ιατρική Σχολή. Επομένως ούτε οι γιατροί των Ελληνικών Πανεπιστημίων έχουν διδαχθεί και έτσι καταφεύγουν στις φαρμακευτικές λύσεις. Κατά την άποψη μας, η Επιτροπή μας θα μπορούσε να προτείνει στην πολιτεία δύο κινήσεις που πρέπει να γίνουν.
α)Μια βραχυπρόθεσμη, που είναι η δημιουργία μεταπτυχιακού τμήματος Υδροθεραπείας με έδρα λουτρόπολη, που να πληροί τις απαιτήσεις και προδιαγραφές τόσο της Ελληνικής όσο και της διεθνής βιβλιογραφία.
β)Η μακροπρόθεσμη λύση είναι η καθιέρωση του μαθήματος της
Υδροθεραπείας σε όλες τις Ιατρικές σχολές.
Φυσικά δεν φθάνουν μόνο αυτά για να δώσουν την αναγκαία ώθηση στον ιαματικό τουρισμό. Θα πρέπει να έχουν πρόσβαση και τα άτομα με χαμηλά εισοδήματα στις ίδιες υποδομές. Θα πρέπει επομένως να επανέρθουν ορισμένα κίνητρα, όπως επιδότηση του ιαματικού τουρισμού από τα ασφαλιστικά ταμεία

—————————————–
Θα ήθελα να τονίσω άλλα δύο σημεία.
1ο Στην αναγκαιότητα μόνιμης και σταθερής συνεργασίας μεταξύ ΟΤΑ και Υπουργείου Τουρισμού. Η συμμετοχή των ΟΤΑ στην τουριστική ανάπτυξη είναι καθοριστική και δεδομένη, επομένως οι αμφίδρομες πληροφορίες και δράσεις θα μεγιστοποιήσουν και θα πολλαπλασιάσουν τα αποτελέσματα της τουριστικής ανάπτυξης
2ο Στην δημιουργία Δημοτικών Τουριστικών Γραφείων σε όσες περιοχές της Χώρας δεν υπάρχουν αντίστοιχα του ΕΟΤ, με αντικείμενο την υποδοχή των τουριστών και την πληροφόρηση τους, σχετικά με την παραμονή τους στα όρια του Δήμου. Εδώ κουμπώνει και το τέταρτο θέμα

Πρόκειται για επιγραμματικές προτάσεις προς την συνεδρίαση της Επιτροπής τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ από το μέλος
Λευτέρη Κόχιλα δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ικαρίας και εκπρόσωπος της Δημοτικής παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

ΑΘΗΝΑ 18 / 10 / 21

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img