Χριστιάνα Καλογήρου – Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2022)
Μια από τις δημοφιλέστερες ανοιχτές επιστημονικές πλατφόρμες παγκοσμίως, η Frontiersin, κάνει εκτενή αναφορά στο μέλι Ικαρίας «Άναμα».
Αναφέρεται στην εξαιρετική ποιότητα και υψηλή διατροφική του αξία. Το Μέλι «Άναμα» παράγεται από τον θάμνο ερείκι και έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα της εμπεριστατωμένης μελέτης του.
Ήδη η σύνταξη του φακέλου ολοκληρώνεται και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η κατάθεσή του για να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ΠΟΠ προϊόντων.
Οι προσπάθειες όλων μας, που ξεκίνησαν με τη συνεργασία με τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σέρκο Χαρουτουνιάν από το 2016, επιβραβεύονται και το Ικαριώτικο μέλι αποκτά την προστιθέμενη αξία και τη διεθνή φήμη που του αξίζει.