Η AKRORIA διακρίθηκε στην κατηγορία εξαιρετικής γεύσης για το ελαιόλαδο Ικαρίας
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν παραγωγοί από πάνω από 47 χώρες, οι οποίοι παρουσίασαν περισσότερες από 4.500 μάρκες τροφίμων και ποτών. Οι κριτές, μεταξύ των οποίων επιστήμονες και κορυφαίοι ειδικοί από τον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών και της γαστρονομίας, αξιολόγησαν τα προϊόντα μέσω μιας διαδικασίας τυφλής γευσιγνωσίας, διασφαλίζοντας έτσι την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.
Τα βραβεία που δίνονται αφορούν τέσσερις βασικές κατηγορίες και είναι τα Excellent Taste Awards, Excellent Taste Organic Awards, Innovation Awards και Packaging & Design Awards. Κάθε κατηγορία αξιολογείται με κριτήρια που αφορούν τη γεύση, την ποιότητα, την καινοτομία και τη σχεδίαση της συσκευασίας.
Ο διαγωνισμός αποτελεί μια εξαιρετική πλατφόρμα για τους παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητά τους στην αγορά. Επιπλέον, ο διαγωνισμός προσφέρει δυναμικές λύσεις marketing και προβολής, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να αυξήσουν την επικοινωνιακή τους εμβέλεια.
Οι παραγωγοί αποστέλλουν και καταχωρούν τα προϊόντα τους μέσω της πλατφόρμας του διαγωνισμού ανάμεσα σε 25 κατηγορίες, όπου μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται το μέλι, προϊόντα ελιάς και κρέατος και γαλακτοκομικά είδη, προκειμένου να αξιολογηθούν και να βραβευθούν.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους νικητές και τα προϊόντα που διακρίθηκαν, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα των Mediterranean Taste Awards (Mediterranean Taste Awards).