21.3 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Ότι έγινε, έγινε. Μια ραδιοφωνική στήλη με τα “νέα” από τα νησιά

Δείτε επίσης

Οι “ειδήσεις” της προηγούμενης εβδομάδας με μια ματιά

Μια νέα ραδιοφωνική στήλη με τα νέα της προηγούμενης εβδομάδας αλλά και σχολιασμό της τρέχουσας επικαιρότητας από τα νησιά του Αιγαίου. Ακούστε επίσης τη συνέντευξη τύπου του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Ικαρίας. Κάθε τρίτη στις 2 το μεσημέρι. ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΕΓΙΝΕ

ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΕΓΙΝΕ
Οι “ειδήσεις” της προηγούμενης εβδομάδας με μια ματιά.

🔘 Με ιατρική άδεια θα μπορούν να κολυμπήσουν όσοι για λόγους υγείας πρέπει να αθλούνται στη θάλασσα και μόνο αυτοί σύμφωνα με ανακοινωθέν του κ. Νίκου Χαρδαλιά στην τυπική καθημερινή τηλε-ενημέρωση για τον covid 19.

🔘 Την αυστηροποίηση του περιορισμού της κυκλοφορίας, λόγω πανδημίας, ανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας με στόχους την μείωση των επιτρεπόμενων μετακινήσεων αλλά και την μείωση του επιτρεπόμενου χρόνου αυτών. Επισήμανε, επιπλέον, την ήδη ισχύουσα απαγόρευση της μετακίνησης εκτός των αστικών κέντρων. Παράταση των μέτρων μέχρι 27 Απριλίου.

🔘 Πιθανή η διεξαγωγή των Πανελλήνιων εξετάσεων ακόμα και τον Ιούλιο σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως. Δήλωσε επίσης ότι έχει ληφθεί μέριμνα για την διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης με δυνατότητα πρόσβασης των μαθητών στις ψηφιακές τάξεις μέσω κινητού ή με χρέωση αστικής μονάδας σταθερού τηλεφώνου. Ξεκαθάρισε ότι το εαρινό εξάμηνο δεν θα χαθεί όσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ενημέρωσε για την κυβερνητική πρόθεση να διεξαχθούν οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας κεκλεισμένων των θυρών με παρουσία μόνο του ιερέα και του ψάλτη.

🔘 Στα 1673 ανήλθαν τα κρούσματα του κορωνοιού στη χώρα μας μετά από τα 60 νέα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρη Τσιόρδα. 92 οι διασωληνομένοι και 68 οι νεκροί.
– Να κλείσει η ύλη αλλά και να οριστεί το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων ζητάνε οι καθηγητές και οι γονείς της Χίου μέσω των οργάνων και των Προέδρων τους .

🔘 Επιβεβαίωση κρούσματος Κορωνοιού στη Μύκονο. Η ασθενής μεταφέρθηκε άμεσα στην Αθήνα για νοσηλεία. Ευχαριστήρια επιστολή για την άψογη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς απηύθυνε προς την κυβέρνηση ο Δήμαρχος Μυκόνου. Νέο κρούσμα και στη Ρόδο. Μέτρα αυστηροποίησης της εισόδου στα νοσοκομεία του νησιού.

🔘 Τέλος θα μπει στις μετακινήσεις μονίμων κατοίκων μεταξύ των νησιών όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης κατόπιν αιτήματος του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του δημάρχου Ρόδου

🔘 Την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας και πρόνοιας στον καιρό της πανδημίας ζητά το σωματείο συνταξιούχων Ικαρίας και Φούρνων με ανακοίνωση του.

🔘 Το αίτημα για υπαγωγή των επιχειρήσεων περιφερειακού τύπου στο καθεστώς των κλειστών επιχειρήσεων λόγω έλλειψης ρευστότητας, μη δυνατότητας καταβολής μισθών και της δυσκολίας στη πρόσβαση πρώτων υλών γνωστοποίησε ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών εφημερίδων (Σ.Η.Π.Ε.) στη κυβέρνηση δεσμευόμενος παράλληλα για καταβολής κάθε προσπάθειας για την συνέχιση της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης.

🔘 Online θα μεταδοθούν τα δρώμενα του φεστιβάλ “ημέρες Ρεθύμνου” επιχειρώντας να σπάσουν την κοινωνική απομόνωση των ημερών μας λόγω καραντίνας. Μια διοργάνωση-προτοβουλια του Συλλόγου κατοίκων Παλιάς Πόλης, της εφορίας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κρήτης και της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου.

🔘 Μέριμνα για την ενίσχυση του τουρισμού λαμβάνει ο δήμος Ανατολικής Σάμου υπό τον συντονισμό του ΕΟΤ καταγράφοντας προβλήματα και ενημερώνοντας τους φορείς και επανασχεδιάζοντας την προβολή και την ανάδειξη του νησιού στις διεθνείς αγορές, με σκοπό την ανάκτηση του χαμένου εδάφους λόγω πανδημίας.

🔘 Μαραθώνιο on-line ανάγνωσης των έργων του Νίκου Καζαντζάκη με σκοπό την κατ οίκον ψυχαγωγία οργανώνει το μουσείο Καζαντζάκη.

🔘 2 φορές το Aqua Blue δεν προσέγγισε στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

🔘 Σε απόγνωση οι νεφροπαθείς της Λέσβου σύμφωνα με τον πρόεδρο Συλλόγου Νεφροπαθών Λέσβου κ. Δημήτρη Σαξιώτη λόγω των ελλείψεων βασικών υποδομών αλλά και αρκούντως νοσηλευτικού προσωπικού.

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ… ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΙΚΑΡΙΑ 87,6 FM

Σύνταξη κειμένων: Διαμαντης Διαμαντακος

Απόσπασμα διαλόγου από “Ένα διήγημα για την Ικαρία” της Λένας Διβάνη με τίτλο «Κλοτσιά ή φιλί;».
https://www.lifo.gr/mag/features/3348

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img