21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Παιδικές παραστάσεις κουκλοθέατρου σε Ικαρία & Φούρνους

Δείτε επίσης

Το Κουκλοθέατρο Κρήτης παρουσιάζει την παράσταση «ο Ψαροτρομάρας» την Τετάρτη 4 Μαρτίου στην αίθουσα του Αγίου Παντελεήμονα στον Άγιο Κήρυκο και το Σάββατο 7 Μαρτίου στο Γυμνάσιο – Λύκειο Φούρνων Κορσεών

Το κουκλοθέατρο Κρήτης που περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθεί τις ερχόμενες ημέρες στην Ικαρία και στους Φούρνους. Οι παραστάσεις είναι για παιδιά έως 12 ετών και τις παρακολουθούν ευχάριστα ακόμη και οι ενήλικες. Αυτό το κουκλοθέατρο είναι τελείως διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι και σήμερα. Δυο γαντόκουκλες, ένα μικρό σενάριο με μία λιτή σκηνή στα 5 μέτρα μήκος με κούκλες μεγάλες και με διάφορες τεχνικές. Ένας από τους στόχους είναι να εξαφανίζεται τελείως ο ανθρώπινος παράγοντας. Ο συνδυασμός του Black Light και του “ζεστού” φωτός κάνει τις κούκλες και τα σκηνικά να μοιάζουν μαγικά στα μάτια των παιδιών αλλά και των ενηλίκων. 

Ο Ψαροτρομάρας – Ένα έργο που μιλάει για την δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την οικολογία

«Συναγερμός έχει σημάνει στην Ψαροχώρα, γιατί ο Ψαροτρομάρας ετοιμάζεται να χτίσει εκεί το καινούργιο του παλάτι, διώχνοντας τα ψαράκια από τον τόπο τους. Θα μπορέσουν τα ψάρια μαζί με την φίλη τους τη Γοργόνα να σταματήσουν τα επεκτατικά του σχέδια και να τον… ΨΑΡΕΨΟΥΝ;»

Απόσπασμα Παράστασης

Ένα μικρό απόσπασμα από την παράστασή για την καλύτερη κατανοήση της τεχνικής μαύρου θεάτρου στο Κουκλοθέατρό.

Ο τριμελής θίασος θα δώσει μία μεγάλη παράσταση με τίτλο «ο Ψαροτρομάρας» για το καριώτικο κοινό την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Αγίου Παντελεήμονα στον Άγιο Κήρυκο. Είσοδος 7 ευρώ. Θα πραγματοποιηθούν επίσης πρωινές παραστάσεις κουκλοθέατρου στα δημοτικά σχολεία (1ο & 2ο Αγίου Κηρύκου) του έργου «Παραλίγο Βεζύρης» για τις οποίες έχουν σχετικά ενημερωθεί γονείς, παιδιά και δάσκαλοι.

Η ίδια παράσταση σύμφωνα με το πρόγραμμα του θιάσου θα δοθεί και στους Φούρνους το Σάββατο 7 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο.

Παιδικές παραστάσεις κουκλοθέατρου σε Ικαρία & Φούρνους

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img