21.1 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Τραγόμορφοι & Κουδουνάτοι 2020 | Κυριακή Αποκριάς στον Άγιο Κήρυκο | Ρεπορτάζ

Δείτε επίσης

Η γιορτή των Τραγόμορφων & Κουδουνάτων στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου την Κυριακή της Αποκριάς

Η προετοιμασία ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι στο Γλαρέδο, όπου συγκεντρώθηκαν όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, διάλεξαν και φόρεσαν τις ενδυμασίες τους, τις προβιές που ετοιμάστηκαν μετά το πανηγύρι του Αγίου Γρηγορίου, κρέμασαν τις κουδούνες τους και βάφτηκαν, μαγείρεψαν και απόλαυσαν με καλό κρασί, μουσικές και χορούς την πρόθεση και το βράδυ όλοι μαζί ξεκίνησαν για την πλατεία Αγίου Κηρύκου όπου πλήθος κόσμου τους περίμενε για να παρακολουθήσει το παραδοσιακό δρώμενο της αποκριάς.

Τραγόμορφοι & Κουδουνάτοι 2020 | Κυριακή Αποκριάς στον Άγιο Κήρυκο

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση

Στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κηρύκου άναψε μια μεγάλη φωτιά όπου γύρω της Τραγόμορφοι & Κουδουνάτοι έγιναν ένα με τον κόσμο και όλοι μαζί τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς αποκριάτικους σκοπούς.

Το παραπάνω βίντεο με στιγμιότυπα της εκδήλωσης δημοσιεύθηκε στο youtube κανάλι της φωτογράφου και αγαπημένης φίλης Χρύσούλας Καράφτη. Ακολουθούν φωτογραφίες με τη ματιά και το φακό της ίδιας.

Περισσότερες φωτογραφίες

Πριν από μερικά χρόνια για την ίδια εκδήλωση δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα μας ένα κείμενο που μεταξύ άλλων σημείωνε το εξής: Τα ήθη και τα έθιμα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως θέαμα αλλά ως βίωμα. Είναι αυτά που μας προετοιμάζουν στο να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά και μας προσγειώνουν στον κύκλο της ζωής και του θανάτου. Και όλα αυτά μέσα από τη συντροφικότητα, την κοινωνικοποίηση και τη χαρά της μοιρασιάς.

Και κατέληγε: Γι’ αυτό του χρόνου περιμένουμε περισσότερες συμμετοχές και λιγότερους θεατές.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img