21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Δελτίο τύπου του Δήμου Ικαρίας για την αποίμενη κτηνοτροφία (25/02/2020)

Δείτε επίσης

Ενέργειες του Δήμου Ικαρίας για την επίλυση του προβλήματος της αποίμενης κτηνοτροφίας

Η Δημοτική Αρχή γίνεται αποδέκτης καθημερινών εντόνων παραπόνων για το σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα που βιώνει ο τόπος μας λόγω του μεγάλου αριθμού ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων στα βουνά, στο οδικό δίκτυο αλλά και μέσα στους οικισμούς, με συνέπεια την οικολογική καταστροφή, την πρόκληση ατυχημάτων, τη φθορά στις ιδιωτικές περιουσίες και το διχασμό της τοπικής κοινωνίας.

Αφουγκραζόμενη την απόγνωση των δημοτών, οι οποίοι πλήττονται και οικονομικά για την αποκατάσταση των ζημιών στην περιουσία τους αλλά κι από τις προσφυγές τους στη δικαιοσύνη και κατανοώντας τους προβληματισμούς των κτηνοτρόφων που δεν παραβαίνουν την ισχύουσα νομοθεσία, αποφάσισε να προβεί σε ενέργειες που αποσκοπούν στην επίλυση του προβλήματος της αποίμενης κτηνοτροφίας.

Θέτοντας ως άμεση προτεραιότητα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων προέβη στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Νόμο (άρθρ. 17 του Ν. 4056/2012 ) και κατόπιν διαλογικής συζήτησης του Δημάρχου Ικαρίας με το Δ.Σ. του κτηνοτροφικού συλλόγου στο Δημοτικό Κατάστημα Ευδήλου στις 22-2-2020, προχωρά στη συγκρότηση συνεργείων περισυλλογής των ανεπιτήρητων  παραγωγικών ζώων, ενώ παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στο Δασονομείο Ικαρίας, στις δημοτικές παρατάξεις, στα Τοπικά Συμβούλια και σε όλους τους συλλογικούς φορείς για τη συνδρομή τους.

Δελτίο τύπου του Δήμου Ικαρίας για την αποίμενη κτηνοτροφία (25/02/2020)

Επιστολή με αποδέκτες τις δημοτικές παρατάξεις, συλλόγους, φορείς, ιδιώτες & εθελοντές

ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ

Σχετ: Το υπ’αριθμ. 17 αρ. του Ν.4056/2012.

Προκειμένου ο Δήμος Ικαρίας να προβεί στη συγκρότηση συνεργείων περισυλλογής ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων , φερόντων ή μη σημάνσεως, και στις τρεις δημοτικές ενότητες, παρακαλούνται έως 13 Μαρτίου οι κατωτέρω αποδέκτες όπως ορίσουν άτομα που οικειοθελώς θα συνδράμουν υπαλλήλους του Δήμου και του Δασονομείου Ικαρίας στον εντοπισμό και τη σύλληψη των ανεπιτήρητων ζώων, χωρίς να αποκλείεται και η εθελοντική συμμετοχή του  οποιουδήποτε δημότη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΟΣ

Επιστολή με αποδέκτες τα τοπικά συμβούλια

ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ

Σχετ: Το υπ’αριθμ. 17 αρ. του Ν.4056/2012

Προκειμένου ο Δήμος Ικαρίας να προβεί στη συγκρότηση συνεργείων περισυλλογής ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων , φερόντων ή μη σημάνσεως, και στις τρεις δημοτικές ενότητες, παρακαλούμε έως 13 Μαρτίου όπως ορίσετε συμβούλους σας, οι οποίοι θα συνδράμουν υπαλλήλους του Δήμου και του Δασονομείου Ικαρίας στον εντοπισμό και τη σύλληψη των ανεπιτήρητων ζώων, σύμφωνα με το αρ. 83 του Ν. 3852/10 παρ. η’.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΟΣ

Επιστολή με αποδέκτη την διεύθυνση δασών του Νομού Σάμου (δασονομείο)

ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ  ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ

ΣΧΕΤ:

  1. A. Το υπ’αριθμ. 17 αρ. του Ν.4056/2012
  2. Β. Το υπ’αριθμ. 701 από 21-02-2020 έγγραφό σας

Προκειμένου ο Δήμος Ικαρίας να προβεί στη συγκρότηση συνεργείων περισυλλογής ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων και στις τρεις δημοτικές ενότητες, φέροντα ή μη σημάνσεως, από άτομα κατάλληλα εκπαιδευμένα και έμπειρα στο χειρισμό παραγωγικών ζώων, παρακαλούμε όπως μας ορίσετε ικανό αριθμό υπαλλήλων της υπηρεσίας σας που θα συνδράμουν υπαλλήλους του Δήμου μας στον εντοπισμό και τη σύλληψη των ανεπιτήρητων ζώων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΟΣ

Συνημμένα επίσημα έγγραφα (doc)

δελτίο_τύπου_αποίμενη-1

ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ_παραταξεις

ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ_ΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΩΝ ΖΩΩΝ_δασονομείο

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img