21.5 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Απάντηση Αυτόνομης Συσπείρωσης Πολιτών Ικαρίας προς κ. Κουλουλία

Δείτε επίσης

Α.Σ.Π.Ι.: Μία επιβεβλημένη απάντηση προς τον κ. Γεώργιο Κουλουλία

Ικαρία, 29/01/2020

Το τελευταίο διάστημα προέκυψε ένα θέμα με τις παρεμβάσεις που γίνονται από τον κ. Κουλουλία στην τοποθεσία Καλού Καρκιναγρίου. Συγκεκριμένα ως ιδιοκτήτης παράκτιας περιοχής προχώρησε σε εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, για τις οποίες προκλήθηκαν αντιδράσεις από κατοίκους του νησιού μας. Από αυτούς ενημερωθήκαμε ότι συντελέστηκαν αλλοιώσεις στον αιγιαλό και στην κοίτη του ρέματος. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό για εμάς, αλλά δεν είμαστε οι αρμόδιοι να το ελέγξουμε, ζητήσαμε, όχι μόνο με ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και με γραπτό αίτημα  προς το Δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις (αρ. πρωτ. 281/23-1-2020), το οποίο παραθέτουμε παρακάτω προς πλήρη ενημέρωση του κ. Κουλουλία, να αναθέσει ο Δήμος στην Πολεοδομική Υπηρεσία αυτοψία του χώρου, ώστε να ελεγχθεί η ακρίβεια των πληροφοριών που είχαμε και η νομιμοποίηση των όποιων παρεμβάσεων στο ρέμα και στον αιγιαλό, τα οποία είναι αγαθά δημόσιου χαρακτήρα και είναι υπεύθυνος γι’ αυτά πρωτίστως ο Δήμος, αλλά και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Ως εκ τούτου ενεργήσαμε ως δημοτική παράταξη με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο και περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα και τη δημοτική αρχή. Κάθε επένδυση που βοηθά στην τόνωση των τοπικών οικονομιών μάς βρίσκει σύμφωνους και συμπαραστάτες, αρκεί να σέβεται τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, που αποτελούν την ταυτότητά μας και πόλο έλξης ήπιου  ποιοτικού τουρισμού, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Τονίζουμε ότι δεν έχουμε προβεί σε καμία καταγγελία, σε καμία ανακοίνωση, σε καμία ανάρτηση στο διαδίκτυο, τα οποία φαίνεται να μας αποδίδει ο κ. Κουλουλίας σε κείμενό του, που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του Ράδιο Ικαρία. Κάνει λόγο επίσης για «.. συκοφαντίες που διακινούνται διαδικτυακά από άτομα αμφιβόλου ήθους..». Μήπως παραπέμπει σε σκοταδισμό η προσπάθεια στοχοποίησης και δημόσιας προσβολής της δημοτικής παράταξης της ΑΣΠΙ και των δημοτικών συμβούλων της, που απλώς κάνουν το χρέος τους απέναντι στους δημότες, έχοντας συνειδητοποιήσει την ευθύνη της θέσης τους; Εξάλλου επειδή αναφέρει επανειλημμένα το ρήμα «εικάζω», του επισημαίνουμε ότι με εικασίες, αυθαίρετα συμπεράσματα και συκοφαντικά υπονοούμενα δε γίνεται δημόσιος διάλογος. Άλλωστε στο κείμενό του δεν είδαμε καμία απάντηση για τα επίμαχα θέματα, πέρα από την παραδοχή του ότι «…. η κατασκευή του τοιχίου υποστήλωσης του δρόμου δεν πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές..»  και την δυσερμήνευτη αναφορά «.. ότι είναι δεδομένη η γραπτή κατάθεση σχεδίου με πλήρη αναφορά και λεπτομέρειες στις αρμόδιες αρχές για το τι πρόκειται να δημιουργηθεί», καθώς δε μας διαφωτίζει αν αυτή η κατάθεση έχει γίνει ή θα γίνει. Όλα τα υπόλοιπα τα θεωρούμε άσχετα με το θέμα και αποπροσανατολιστικά.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν πως ό,τι έχουμε πράξει μέχρι τώρα είναι ευθαρσώς και ενυπόγραφα κατατεθειμένο στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Δήμαρχο. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος και η υποχρέωση κάθε δημοτικής παράταξης, να προστατεύει τα κοινά δημόσια αγαθά και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε κάθε περίπτωση.

Τέλος θα θέλαμε κι εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε τη συμμετοχή και τη συνδρομή του κ. Κουλουλία στην αντιμετώπιση των «πραγματικών προβλημάτων αυτού του τόπου».

Με εκτίμηση
εκ μέρους της ΑΣΠΙ
Ηλίας Γαγλίας, Κώστας Περρής & Θανάσης Σκλαβενίτης

Συνημμένο σχετικό με το θέμα έγγραφο αιτήματος Α.Σ.Π.Ι. προς τον Δήμαρχο Ικαρίας

Αίτημα προς Δήμαρχο Ικαρίας
- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img