21.3 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Προβολή της ταινίας του μήνα στα πλαίσια του φεστιβάλ Cine Doc Island

Δείτε επίσης

Ένα επίκαιρο & γεμάτο χιούμορ ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα της Εργάνης στο πλακόστρωτο Ευδήλου στις 7:30 μ.μ.

Οι σύλλογοι “Αριστείδης Φουτρίδης” και “Εργάνη Αθηνά” παρουσιάζουν το φεστιβάλ ταινιών CineDoc Island με την προβολή στην Ικαρία του ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες». Ένα πρωτότυπο, επίκαιρο και γεμάτο χιούμορ ελληνικό ντοκιμαντέρ που θα είναι η ελληνική πρόταση για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας για το 2020 και επίσης τιμήθηκε με το Βραβείο της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Fipresci στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 19:30 καλωσορίζουμε ένα οσκαρικό ελληνικό ντοκιμαντέρ στην αίθουσα της Εργάνης στο πλακόστρωτο Ευδήλου ➡️ Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες. Θα ακολουθήσει συζήτηση με μέλη του Γυναικείου Συνεταιρισμού Ραχών Ικαρίας. Είσοδος Ελεύθερη!

Προβολή της ταινίας του μήνα στα πλαίσια του φεστιβάλ Cine Doc island

Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες
72´ | 2019 | Ελλάδα

Σε ένα χωριό του θεσσαλικού κάμπου που αργοπεθαίνει, δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή. Με λίγη βοήθεια από τη μουσική του Βάγκνερ που παίζουν στα χωράφια και τις ιστορίες που διηγούνται για να πάρουν κουράγιο, επιχειρούν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά με τη βιολογική καλλιέργεια ενός παλιού σπόρου ντομάτας. Με χιουμοριστική και ποιητική διάθεση, η ταινία μιλάει για τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων, τη σημασία να βλέπει κανείς τη ζωή με διαφορετική ματιά και να επαναπροσδιορίζεται σε δύσκολους καιρούς.

Οι ταινίες που προβλήθηκαν και που θα προβληθούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ είναι οι ακόλουθες:

♦ Νοέμβριος 2019: Ο Τερματοφύλακας της Λίβερπουλ (μυθοπλασίας)
♦ Δεκέμβριος 2019: Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις Ντομάτες (ντοκιμαντέρ)
♦ Ιανουάριος 2020: Επιχείρηση Αρκτική (μυθοπλασίας)
♦ Φεβρουάριος 2020: Ultra: The Real Marathon (ντοκιμαντέρ)
♦ Μάρτιος 2020: Τοπική Ομάδα (μυθοπλασίας)
♦ Απρίλιος 2020: Dolphin Man (ντοκιμαντέρ)

Οι ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ (μία κάθε μήνα έως και τον ερχόμενο Απρίλη)

To CineDoc Island προβάλλει ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας για παιδιά και νέους στη νησιωτική Ελλάδα

Οι προβολές συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις, με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις. Τα παιδιά και οι νέοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, συμμετέχοντας ενεργά στην παρουσίαση των ταινιών αλλά και σε εργαστήρια που τους προσφέρουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην τέχνη του  κινηματογράφου.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img