21.1 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Επίσκεψη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Β. Αιγαίου

Δείτε επίσης

Ενημερωτική επίσκεψη μελών της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου από τις 31 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2019 στην Ικαρία και στη Σάμο

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου πρόκειται να επισκεφτεί τα νησιά της Ικαρίας και της Σάμου, προκειμένου να συναντήσει τα Σωματεία Α. με Α. – μέλη της και να συζητήσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Α.μεΑ. και οι οικογένειές τους, που διαμένουν στα νησιά, με σκοπό την αναζήτηση λύσεων, ενισχύοντας τον αγώνα ενάντια στην αδιαφορία και την ανευθυνότητα των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019. Θα ξεκινήσει δε από την Ικαρία, όπου η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Ικαρίας και εκπροσώπους του ΣΕΠΕ Ικαρίας – Φούρνων, Ατόμων με Αναπηρία και Γονέων Παιδιών με Αναπηρία, στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού Δημαρχείου, στον Άγιο Κήρυκο, στις 4.00 μ.μ. και 4.30 μ.μ. αντίστοιχα.

Επίσκεψη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Β. Αιγαίου

Την 1η Νοεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καραβόσταμου και ακολούθως στις 11.30 π.μ. στο ΕΕΕΕΚ Ικαρίας, κατά την οποία θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στο ακριτικό αυτό νησί (κενά σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, κτιριακά προβλήματα κ.λπ.).

Ακολούθως, η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο νησί της Σάμου, όπου την Κυριακή θα παρακολουθήσει στο Κλειστό Γήπεδο Βαθέος φιλικούς αγώνες μεταξύ αθλητικών σωματείων του νησιού, στους οποίους θα συμμετέχει και το Αθλητικό Τμήμα του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Η Μέλισσα», από τις 11.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και ώρα 9.30 π.μ., στο Δήμο Καρλοβασίου, θα πραγματοποιηθεί η δράση  «Πορεία στην πόλη», με τη συμμετοχή Ατόμων με Αναπηρία, του Δημάρχου Καρλοβασίου και μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και του Τμήματος ΑμεΑ Οδηγισμού Καρλοβασίου. Στη συνέχεια και ώρα 11.30 θα δοθεί συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρλοβασίου.

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου η αντιπροσωπεία της Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α. θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Βαθέος στις 9.30 π.μ. και θα πραγματοποιήσει την ίδια δράση στο Βαθύ, με τη συμμετοχή Ατόμων με Αναπηρία, μαθητών Δημοτικού Σχολείου, καθώς και παιδιών του Σωματείου «Η Μέλισσα». Στις 11.30 π.μ. θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και στο ΕΕΕΕΚ Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, προκειμένου να καταγράψουμε και να αναδείξουμε τα προβλήματα των μονάδων ειδικής αγωγής.

Στις 2.00 μ.μ. η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου θα συναντηθεί με το Διοικητή του Νοσοκομείου Σάμου.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img