21.1 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Κάλεσμα συμμετοχής στο 2ο Ικαριακό Πανόραμα τροφίμων & ποτών

Δείτε επίσης

Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Ικαριακό Πανόραμα»

2ο Ικαριακό Πανόραμα Τροφίμων & Ποτών | Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 | Μαρίνα Αγίου Κηρύκου | Ράδιο Ικαρία 87.6 FM

Ο Ναυτικός Όμιλος Ικαρίας σε συνεργασία με το Ράδιο Ικαρία 87.6 FM διοργανώνουν την μεγάλη ετήσια έκθεση τοπικών προϊόντων διατροφής η οποία θα φιλοξενηθεί στο χώρο της μαρίνας τουριστικών σκαφών Αγίου Κηρύκου το διήμερο 6 & 7 Σεπτεμβρίου. Το «2ο Ικαριακό Πανόραμα τροφίμων & ποτών» πραγματοποιείται παράλληλα με την διεξαγωγή του πρώτου επίσημου Ιστιοπλοικού αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης στην Ικαρία.

Στόχος των διοργανωτών είναι η προβολή και η προώθηση των ποιοτικών αγροτικών και βιοτεχνικών προϊόντων που παράγονται στην Ικαρία, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η εξωστρέφεια και η τόνωση της τοπικής οικονομίας στους τομείς που ενισχύουν την απασχόληση σε σταθερή βάση.

Η συμμετοχή βιοτεχνών & παραγωγών από την Ικαρία, στο περσινό 1ο Ικαριακό Πανόραμα τροφίμων και ποτών, ξεπέρασε κάθε προσδοκία όπως και η ίδια η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση. Στην έκθεση παρουσιάστηκε ένα ευρύτατο φάσμα της τοπικής παραγωγής το οποίο περιελάμβανε: Αγροτικά – Κηπευτικά προϊόντα, Τυροκομικά & Γαλακτοκομικά, Ελαιόλαδο, Μέλι, Ζυμαρικά, Delicatessen (Σάλτσες & Τουρσί), Βότανα (αποξηραμένα αφεψήματα), Αρτοποιήματα, Γλυκά, Μαρμελάδες, Χυμούς Φρούτων, Αναψυκτικά & Αλκοολούχα ποτά.

Πρόσκληση Συμμετοχής

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης προσκαλούμε βιοτέχνες & παραγωγούς του τομέα τροφίμων & ποτών να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2275024099 & 6974422320 ή στο e-mail του Ράδιο Ικαρία 87.6 FM (radioikaria@gmail.com).

Υπεύθυνος διοργάνωσης: Γιώργος Σούρτης

2ο Ικαριακό Πανόραμα Τροφίμων & Ποτών | Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 | Μαρίνα Αγίου Κηρύκου | Ράδιο Ικαρία 87.6 FM

Κάλεσμα συμμετοχής στο 2ο Ικαριακό Πανόραμα τροφίμων & ποτών

UPDATE #1: Φωτογραφίες από την έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Ικαριακό Πανόραμα»

Φωτογραφίες από την δεύτερη μέρα της έκθεσης Τροφίμων και Ποτών «Ικαριακό Πανόραμα»

UPDATE #2: Ευχαριστήριο Ράδιο Ικαρία 87,6 FM

Με τη δημοσίευση αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους εκατοντάδες επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο φιλόξενο χώρο της μαρίνας Αγίου Κηρύκου.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αλλά και στην μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης του 2ου Ικαριακού Πανοράματος Τροφίμων & Ποτών:

🔘 Τους βιοτέχνες, παραγωγούς & εμπόρους που συμμετείχαν 🔘 Όλα τα μαγαζιά και χώρους στον Άγιο Κήρυκο & στα Θέρμα που ανάρτησαν σε θέσεις πρώτης προβολής την αφίσα του 2ου Ικαριακού Πανοράματος Τροφίμων & Ποτών συμβάλλοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο στην διάδοση και στην επιτυχία των εκδηλώσεων 🔘 Το μεγάλο μας χορηγό την Μπίρα Ικαριώτισσα που πέραν της υλικοτεχνικής στήριξης διέθεσε όλο το ανθρώπινο δυναμικό για τις ανάγκες των εκδηλώσεων από το στήσιμο μέχρι τα μαζέματα και τις μεταφορές 🔘 Το Ναυτικό Όμιλο Ικαρίας & τα μέλη του Δ.Σ. για την καλή συνεργασία 🔘 Τον κ. Γιώργο Βιτσαρά & τον κ. Σταμάτη Σακούτη για την εξασφάλιση και μεταφορά απαραίτητου εξοπλισμού για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων 🔘 Τον κ. Σπύρο Τέσκο & τον κ. Μπάμπη Μπινίκο που κατά την δοκιμαστική διαδρομή της 1ης Ικαριώτισσας Ρεγκάτα φιλοξένησαν στα ιστιοπλοϊκά τους σκάφη ανταποκριτές του Ράδιο Ικαρία 87,6 FM 🔘 Την κ. Ευτυχία Παπαδάκη για την καλλιτεχνική επιμέλεια της κεντρικής διακόσμησης 🔘 Τα αδέλφια της οικογένειας Κοσμά & Χρυσούλας Κέφαλου για την με κάθε τρόπο υποστήριξη 🔘 Τον κ. Σπύρο Πριόβολο & τον κ. Γιώργο Παμφίλη για την διάθεση πλάνων & φωτογραφιών (drone) 🔘 Το Λύκειο Ελληνίδων Ικαρίας που χόρεψε στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης με παραδοσιακές φορεσιές 🔘 Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιωάννης Μελάς για τη συμμετοχή με παρουσίαση βραβευμένων παραδοσιακών συνταγών αλλά και για τη διάθεση τραπεζιών, καθισμάτων, τριπόδων και προβολέων 🔘 Το Σύλλογο Χριστού Αγίου Κηρύκου για τη διάθεση τραπεζιών & πάγκων 🔘 Τον Πανικάριο Αθλητικό Σύλλογο Ίκαρος για τη διάθεση υλικού εξοπλισμού (φώτα & μπαλαντέζες) 🔘 Τον υπεύθυνο διαχείρισης υλικού κ. Διαμαντή Καρρά 🔘 Τον ηλεκτρολόγο κ. Παντελή Τσαρνά 🔘 Τον ηλεκτρολόγο κ. Νίκο Λιτσαρδή 🔘 Τον κ. Σταμάτη Μωραΐτη για τη διάθεση ειδικού εξοπλισμού ηχητικής κάλυψης 🔘 Το Λιμεναρχείο Ικαρίας για την παροχή συμβουλών σχετικών με την ασφάλεια 🔘 Το Λιμενικό Ταμείο Ικαρίας για την διάθεση χώρου ανάρτησης του Banner στην είσοδο της μαρίνας 🔘 Το Δήμο Ικαρίας για την εμπιστοσύνη και για την άδεια χρήσης του χώρου της μαρίνας & τον δήμαρχο κ Νίκο Καλαμπόγια για την παρουσία (προσήλθε από τους πρώτους την ημέρα των κεντρικών εκδηλώσεων) αλλά και για τη θερμή ομιλία του 🔘 Τον αντιδήμαρχο Αγίου Κηρύκου κ. Νίκο Καλαμάρα για την καλή συνεργασία σε όλα τα στάδια και την με κάθε τρόπο υποστήριξη που παρείχε 🔘 Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου & το Επαρχείο Ικαρίας για την διάθεση διαφημιστικού υλικού 🔘 Τον γραφίστα κ. Αποστόλη Ζαφειρόπουλο για τις εξαιρετικές πνευματικές του δημιουργίες🔘 Τον σεφ κ. Γιάννη Σαφό & τους μάγειρες εκλεκτών εστιατορίων του νησιού για την παροχή συμβουλών και τη διάθεση για μελλοντική συνεργασία 🔘 Όλους όσους ξεχάσαμε και που δεν αναφέραμε παραπάνω ή και παρακάτω.

Στην πρώτη περσινή εκδήλωση μεταξύ των ευρύτερα γνωστών προϊόντων διατροφής που παράγονται στην Ικαρία, και που παρουσιάστηκαν όλα μαζί για πρώτη φορά, μεγάλη εντύπωση ακόμη και σε επαγγελματίες του τομέα τροφίμων έκαναν η πρωτοεμφανιζόμενη σάλτσα ντομάτας που παράγει ο κ. Θανάσης Μουλάς από τον Άγιο Πολύκαρπο, το τυποποιημένο σε ωραία συσκευασία παρθένο ελαιόλαδο που παράγει ο κ. Νίκος Σκάβδης από το Χρυσόστομο, τα οικοτεχνικά τυροκομικά προϊόντα της οικογένειας Κουρελή από το Γλαρέδο, το μέλι του κ. Βαγγέλη Λομβαρδά από τον Άγιο Δημήτριο Ραχών, τα ζυμαρικά που παράγει ο κ. Σταμάτης Καρναβάς από τη Δάφνη, τα άγρια κρίταμα σε τουρσί που συλλέγει και συσκευάζει ο κ. Λευτέρης Τρικιριώτης από τους Κουνιάδους, τα αποξηραμένα βότανα που συλλέγει και συσκευάζει ο κ. Γιάννης Γενούζος, τα κηπευτικά της κ. Εύας Καρναβά & του κ. Γρηγόρη Καρίμαλη από την Πλαγιά και τον Άγιο Πολύκαρπο αντίστοιχα και τα εξαιρετικής ποιότητας μήλα που παράγει ο κ. Μάκης Κουλουλίας από το Πέζι. Μεταξύ των φετινών προϊόντων που για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στο ευρύ κοινό ήταν τα παστέλια και τα μελισσοκομικά προϊόντα της κ. Σταματούλας Κούβαρη από το Καραβόσταμο, τα κηπευτικά προϊόντα του κ. Γιώργου Μαγδαληνού και τα σταφύλια του κ. Στέλιου Κουντούπη από την Ακαμάτρα όπως επίσης η μεταποιητική προσπάθεια του κ. Δημήτρη Καντούνη από το Χριστό Αγίου Κηρύκου που κέρασε τους επισκέπτες γρανίτα και παγωτό από φραγκόσυκα παραγωγής του.

Το Ικαριακό Πανόραμα Τροφίμων & Ποτών μεγαλώνει, εξελίσσεται και ανανεώνεται βήμα το βήμα με σταθερές συνεργασίες και σύμβουλο την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων. Στη φετινή διήμερη εκδήλωση επιπλέον των δύο βασικών τομέων, έκθεσης και κερασμάτων, προστέθηκε ο τομέας της λαϊκής αγοράς που ήρθε να καλύψει την περσινή ζήτηση από πλευράς των επισκεπτών για προμήθεια των εκθεμάτων. Στα φετινά μας σχέδια συμπεριλήφθηκε η παραγωγή βίντεο (το οποίο θα δημοσιευθεί προσεχώς) με επιλεγμένα στιγμιότυπα της έκθεσης, των παράλληλων εκδηλώσεων, τα πρόσωπα όλων όσων συμμετείχαν αλλά και των μελλοντικών συνεργασιών ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστή αυτή η μεγάλη προσπάθεια.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img