21.5 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Βιωματικό εργαστήρι ενδυνάμωσης παιδιών και εφήβων 9 – 18 ετών

Δείτε επίσης

Σωματική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη, με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών και των εφήβων

Η προεφηβεία και η εφηβεία, είναι δύο πολύ σημαντικές περίοδοι στην ζωή ενός παιδιού, γιατί το οδηγούν προς την ενηλικίωση και τον σχηματισμό της προσωπικότητας του. Κάποιες φορές, η πορεία προς την ενηλικίωση μπορεί να δημιουργήσει στο παιδί φόβο, άγχος, ανασφάλεια, αμφισβήτηση, σύγκρουση,
δυσφορία αλλά και άλλα συναισθήματα και ψυχικές καταστάσεις, που δυσκολεύουν το παιδί σε αυτή την διαδικασία της ψυχικής του ανάπτυξης.

Δηλώστε συμμετοχή στο 6983810912.

Τα βιωματικά εργαστήρια ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης, με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών και των εφήβων μέσα από ψυχοδυναμικά παιχνίδια, έχουν στόχο να ανακουφίσουν το παιδί και τον έφηβο από αυτά τα συναισθηματικά εμπόδια. Συντελούν στην αναγνώριση την κατανόηση και την διαχείριση των συναισθημάτων τους, στην ανάπτυξη των δημιουργικών τους ικανοτήτων, στο να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση τους, και να καλλιεργήσουν την αγάπη και την εμπιστοσύνη προς τον εαυτό τους, αλλά και προς στους άλλους.

Ιωάννα Ράπτη
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Πτυχιούχος κέντρου ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΪΧ, μέλος του σωματείου συμβούλων ψυχικής υγείας Ελλάδος και μέλος της Ευρωπαϊκής εταιρείας συμβουλευτικής.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img