21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Παραμένει στη Β’ Εθνική η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Διαγόρα

Δείτε επίσης

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Β’ Εθνική γυναικείου ποδοσφαίρου η ομάδα του Διαγόρα

Στη Β’ Εθνική κατηγορία γυναικείου ποδοσφαίρου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα αγωνιστεί την επόμενη αγωνιστική σεζόν η ομάδα του Διαγόρα Ραχών Ικαρίας. Η ομάδα της Ικαρίας παραμένει και “μαθηματικά πλέον” στην κατηγορία, όπως ήταν αναμενόμενο, μετά και την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής του 4ου ομίλου όπου συμμετείχε.

Η ομάδα με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας εξακολουθεί να μην αγωνίζεται στη φυσική της έδρα και με βασικές αθλήτριες να μην ακολουθούν στα εκτός έδρας λόγω σχολικών υποχρεώσεων. Δικαίως μιλάμε για έναν ακόμη άθλο βάση των δεδομένων και των δυσκολιών που αντιμετώπισε για ακόμη μία χρονιά. Μια αγωνιστική χρονιά με περισσότερα ταξίδια σε σχέση με την προηγούμενη λόγω αύξησης του αριθμού συμμετοχών, με περισσότερους και σοβαρότερους τραυματισμούς για τις αθλήτριες λόγω κυρίως του επιβαρυμένου προγράμματος και επιπλέον μια χρονιά που το ρόστερ της ομάδας αποδυναμώθηκε σημαντικά σε σχέση πάντα με την περσινή χρονιά. 

Καθολική αναγνώριση και στήριξη των προσπαθειών της ομάδας

Εκτός από την παραμονή της στην κατηγορία η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Διαγόρα κέρδισε με το σπαθί της το σεβασμό φίλων και αντιπάλων σε όλα τα γήπεδα που αγωνίστηκε και την υποστήριξη όλου του φίλαθλου κοινού της Ικαρίας. Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση είδαμε σε όλους τους εντός έδρας αγώνες, οι οποίοι για πρώτη φορά δόθηκαν στην Ικαρία και συγκεκριμένα στο δημοτικό γήπεδο Ευδήλου, φιλάθλους από όλα τα μέρη του νησιού μας. Η πολιτεία οφείλει να δώσει τις απαραίτητες λύσεις, σε όποια προβλήματα και καθυστερήσεις παρουσιάζονται, προκειμένου οι εντός έδρας αγώνες της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Διαγόρα να πραγματοποιούνται επιτέλους στις Ράχες. Στη φυσική έδρα του σωματείου.

Η ομάδα του Διαγόρα Ικαρίας με την νέα αυτή επιτυχία συνεχίζει το σερί των επιτυχημένων συμμετοχών από το 2015, χρονιά κατά την οποία έλαβε για πρώτη φορά μέρος σε εθνικό πρωτάθλημα. Περιμένουμε με αγωνία την έκπληξη που μας φυλάει για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Πως έπεσε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος

Από τον όμιλο πέφτει στη Γ’ Εθνική η ομάδα της Κω και ανεβαίνει στην Α΄Εθνική η ομάδα του Ο.Φ.Η. Οι δύο αυτές ομάδες αναμετρήθηκαν μεταξύ τους στην Κω, το μεσημέρι της Κυριακής 21 Απριλίου, στο πλαίσιο της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής του ομίλου*. Η νίκη με σκορ 0 – 6 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας του Ο.Φ.Η. φανερώνει τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος. Επιπλέον, και το ουσιώδες για εμάς, το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα έκρινε, και μαθηματικά, την παραμονή του Διαγόρα Ικαρίας στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Ευχόμαστε η πορεία και αυτό το ταξίδι, στον συναρπαστικό κόσμο του γυναικείου ποδοσφαίρου, να συνεχιστεί με καλύτερους και δικαιότερους όρους για την ομάδα της Ικαρίας.

*Την τελευταία αγωνιστική οι γυναίκες του Διαγόρα είχαν ρεπό και κατά συνέπεια είχαν ολοκληρώσει τις φετινές αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img