21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Το “True Blue” απόψε, σε Β’ τηλεοπτική προβολή, στις 18:30 στην ΕΡΤ 3

Δείτε επίσης

Το Ντοκιμαντέρ για την Ικαρία “True Blue” σήμερα στην ΕΡΤ 3

Σε μια χώρα που καταρρέει, ένα υπέργηρο και αειθαλές ζευγάρι, ο Σταμάτης και η «πιτσιρίκα», απολαμβάνει την ζωή στην Ικαρία, στο νησί όπου είναι γνωστό για το ότι οι άνθρωποι «ξεχνούν» να πεθάνουν. Ωστόσο, ο θάνατος ενός ηλικιωμένου γείτονα, τους υπενθυμίζει ότι το τέλος είναι πιο κοντά.

Τρου Μπλου
του Χάρη Ραφτογιάννη
Σενάριο – Σκηνοθεσία – Μοντάζ: Χάρης Ραφτογιάννης
Φωτογραφία​, ​Ήχος: Παντελής Ματζανάς ​& Χάρης Ραφτογιάννης
‘Ερευνα – Iδέα: Βίκυ Μίχα
Παραγωγή (Ελλάδα, 2016): Χάρης Ραφτογιάννης – Φένια Κοσσοβίτσα – Βίκυ Μίχα
Διάρκεια: 30 λεπτά

Διακρίσεις

Το “Τρου Μπλου”, συμπεριλήφθηκε στις λίστες με τα κορυφαία ντοκιμαντέρ του διεθνούς ​τμήματος του ​Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (2016)​ μεταξύ άλλων και από τον γνωστό φιλμοκριτικό Θ. Κουτσογιαννόπουλο.
Βραβεύτηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Χαλκίδας (2016) & στο φεστιβάλ Ιεράπετρας (2017), ενώ συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ μεταξύ των οποίων και στο φημισμένο Visions du Réel της Νυόν.
Η μοναδική ιστορία του Σταμάτη Μωραΐτη, κύριου χαρακτήρα του ντοκιμαντέρ, παρουσιάστηκε στα γνωστότερα μέσα του πλανήτη (CNN, BBC, NYT).

Χάρης Ραφτογιάννης / Κινηματογραφιστής

Σπούδασε αρχικά Κοινωνιολογία​ (ΒΑ)​, ​Ιστορία και Θεωρία του Κινηματογράφου (ΜΑ) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ​και μετέπειτα​ σκηνοθεσία Κινηματογράφου στο NYC ​.
Οι μικρού μήκους ταινίες του: ​”Τρου Μπλου” (2016)​, “Στον πάγκο του χασάπη” (2006), “The Long Hall” (2005)​, ​βραβεύτηκαν στην Ελλάδα και προβλήθηκαν σε σημαντικά φεστιβάλ του εξωτερικού​.​

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img