19 C
Ikaria
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024
- Advertisement -

Στην Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου και Ικαρίας η σημαία των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου

Δείτε επίσης

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα απευθυνθεί πρόταση προς το Δήμο Ικαρίας για την ανάληψη των αγώνων

Η σημαία των 36ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου παραδόθηκε στα χέρια του κ. Δημήτριου Κάβουρα, Προέδρου της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφίας Σακοράφα, των αρμοδίων Αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και λοιπών αθλητικών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων, στη διάρκεια της τελετής λήξης των φετινών αγώνων στη Λέρο. Η παραλαβή αυτή σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των προετοιμασιών για τη διεξαγωγή της επόμενης διοργάνωσης, που θα φιλοξενηθεί το 2025 στην Ικαρία.

Η τοπική επιτροπή, μέσω του δικοικητικού της συμβουλίου, πρόκειται να απευθύνει επίσημη πρόταση προς τον Δήμο Ικαρίας, με σκοπό τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επιτυχή πραγματοποίηση αυτής της σημαντικής αθλητικής εκδήλωσης.

Με χαρά ανακοινώνεται η επίσημη ανάληψη των 36ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου από την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση το φθινόπωρο του 2025 στην Ικαρία, στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Κηρύκου “Βασίλης Λαρδάς”. Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία ανάδειξης του νησιού ως αθλητικού προορισμού, ενώ η είδηση αυτή ξυπνά μνήμες από το μακρινό 1996, όταν το νησί υποδέχθηκε για πρώτη φορά αυτούς τους αγώνες.

Η κατασκευή του σταδίου το 1996, με την διοργάνωση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων, σηματοδότησε την έναρξη μιας μακράς παράδοσης κλασικού αθλητισμού στο νησί. Δυστυχώς, τα έτη 2018 και 2019, οι προσπάθειες για την επαναφορά των αγώνων στην Ικαρία δεν ευδοκίμησαν λόγω ελλείψεων στις υποδομές.

Η τοπική κοινωνία, οι αθλητές, οι προπονητές και οι παράγοντες του κλασικού αθλητισμού συνεχίζουν να κρατούν ζωντανή τη φλόγα του αθλητισμού στο νησί. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες, με τη στήριξη από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την Τοπική Επιτροπή της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ μέχρι τις εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές, ώστε να δούμε το 2025 την Ικαρία να λάμπει ξανά στο αθλητικό προσκήνιο!

Αρχείο Στράτου Λακιού: Εγκαίνια Σταδίου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας και έναρξη Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου 1996.

Οι 36οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου του 2025 αναμένεται να προσελκύσουν έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, αθλητών και παραγόντων. Οι συμμετοχές προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 500 αθλητές και αθλήτριες, με περισσότερους από 200 συνοδούς και επισκέπτες από τουλάχιστον 40 αθλητικά σωματεία των νησιών του Αιγαίου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην επιπλέον συμμετοχή αθλητών ΑμεΑ. Παράλληλα, τους αγώνες θα ενισχύσουν με την παρουσία τους αθλητές, προπονητές και παράγοντες των εθνικών ομάδων, ενισχύοντας την αίγλη της διοργάνωσης, ενώ παράλληλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στα σχολεία του νησιού θα εμπλέξουν τη νεολαία της Ικαρίας.

Με την εγκατάσταση του ελαστικού τάπητα στο Στάδιο Αγίου Κηρύκου “Βασίλης Λαρδάς”, το νησί έχει πλέον τη βασική υποδομή, για τη φιλοξενία της μεγάλης αυτής διοργάνωσης, αν και ήδη παρατηρείται φθορά του υλικού, σημαντικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους αρμόδιους. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα σημαντικές βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, όπως η τοποθέτηση βαλβίδων για τα άλματα και τις ρίψεις, να εμπλουτιστεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός του σταδίου (με στρώματα, εμπόδια, ακόντια, ειδική άμμο για το σκάμμα κλπ) καθώς και να διαμορφωθεί χώρος προπονητηρίου για την προθέρμανση των αθλητών. Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες, οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες πιθανότατα θα επιστρέψουν στο νησί και θα προσφέρουν την ευκαιρία στην Ικαρία να έρθει ξανά στο προσκήνιο διεξαγωγής διοργανώσεων υψηλού επιπέδου και να αναδειχθεί ως ένας σημαντικός προορισμός για τον περιφερειακό αθλητικό. Η ολοκλήρωση αυτών των εργασιών θα επιτρέψει στην Ικαρία να φιλοξενεί ακόμα και διασυλλογικούς αγώνες στο μέλλον. 

Το φθινόπωρο του 2025 λοιπόν, η Ικαρία θα έχει την τιμή της φιλοξενίας των 36ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, της λεγόμενης και μικρής Ολυμπιάδας των νησιών του Αιγαίου. 

Η αποδοχή ανάληψης αυτής της διοργάνωσης αλλά και η επιτυχία δεν εξαρτώνται μόνο από τις τεχνικές υποδομές του σταδίου αλλά και από την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Η Ικαρία θα έχει μπροστά της, μια μεγάλη πρόκληση, αλλά και μια σπουδαία ευκαιρία. Η συνεργασία μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Ελληνικής Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (ΣΕΓΑΣ), των αρμόδιων εθνικών, περιφερειακών και τοπικών αρχών, αθλητικών σωματείων, φορέων τουρισμού (μεταφορών, διαμονής, εστίασης, κ.α.), πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντών θα είναι καθοριστική για την επιτυχή διοργάνωση.

Με την κατάλληλη προετοιμασία και συνεργασία όλων των φορέων, οι 36οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου μπορούν να αφήσουν ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα, ενισχύοντας τόσο τον αθλητισμό όσο και τον πολιτισμό.

Η Ικαρία θα κληθεί να αναλάβει τους 36ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, να φροντίσει για την περαιτέρω ανάπτυξη των τοπικών αθλητικών υποδομών, να κρατήσει τη σκυτάλη της φιλοξενίας με αξιοπρέπεια και να διεξάγει μια αξέχαστη διοργάνωση, που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img