19.4 C
Ikaria
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
- Advertisement -

Νέα εφαρμογή για την προστασία παιδιών και εφήβων εκτός σχολικού περιβάλλοντος

Δείτε επίσης

Με ένα κλικ θα ειδοποιείται η αστυνομία εάν κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέσω Facebook τη δημιουργία της νέας εφαρμογής “Safe Youth”, η οποία θα επιτρέπει σε παιδιά και εφήβους, εκτός σχολικού περιβάλλοντος, να ειδοποιούν άμεσα την αστυνομία αν νιώσουν ότι κινδυνεύουν. Η εφαρμογή αναμένεται να τεθεί σύντομα σε λειτουργία. Παράλληλα, υπενθύμισε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της πρωτοβουλίας “Stop Bullying”, που όπως σημειώνει έχει αγκαλιαστεί από τις σχολικές κοινότητες, και τόνισε ότι η παραβατικότητα στους νέους είναι ένα πολυσύνθετο ζήτημα που αφορά τόσο τις οικογένειες όσο και το κράτος.
 
Ακολουθεί η ανάρτηση του Πρωθυπουργού στο Facebook (30/09/2024):
 
Ανακοινώνουμε μια νέα εφαρμογή, το «Safe Youth», όπου θα μπορεί αυτόματα ένα παιδί, ένας έφηβος, εκτός σχολικού περιβάλλοντος, να ειδοποιεί την αστυνομία αν αισθάνεται ότι για οποιονδήποτε λόγο κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα. Σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε και να θέσουμε σε λειτουργία αυτή τη νέα εφαρμογή.
 
Θέλω να θυμίσω ότι η πρωτοβουλία «Stop Bullying», που αφορά το σχολικό περιβάλλον, έχει ήδη αγκαλιαστεί από τις σχολικές κοινωνίες και έχει δώσει κάποια πρώτα πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Το ζήτημα της παραβατικότητας, ειδικά στα παιδιά και τους έφηβους, είναι ένα ζήτημα εξαιρετικά πολυσύνθετο. Αφορά πρωτίστως και τις ίδιες τις οικογένειες. Το κράτος δεν μπορεί να υποκαταστήσει σε καμιά περίπτωση την οικογένεια ως τον βασικό πυρήνα ανατροφής των παιδιών. Όμως έχουμε μια υποχρέωση να προστατεύσουμε τα παιδιά, τους έφηβούς μας, ειδικά αυτά τα οποία είναι θύματα τέτοιων συμπεριφορών.
 

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img