22.2 C
Ikaria
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Το Εργατικό Κέντρο για το πρόσφατο ναυάγιο με τους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου

Δείτε επίσης

“Καλούμε τον λαό των νησιών μας να δυναμώσει την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες”

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καταγγέλλει το πρόσφατο ναυάγιο στη Σάμο, που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα παιδί και καλεί τους πολίτες να μην αποδεχτούν αυτή την κατάσταση ως “κανονικότητα” και να ενισχύσουν την αλληλεγγύη τους προς πρόσφυγες και μετανάστες.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Σάμου (25/09/2024):

Το ναυάγιο που έγινε στη Σάμο και είχε ως θύματα 4 ανθρώπους νεκρούς, εκ των οποίων ένα παιδί, είναι συνέχεια του εγκλήματος που διαπράττεται για χρόνια στις θάλασσές μας εξαιτίας των πολέμων, της φτώχιας και της εκμετάλλευσης που βιώνουν εκατομμύρια ξεριζωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες από τον τόπο τους.

Η σφαγή και το αιματοκύλισμα στην Παλαιστίνη και την ευρύτερη περιοχή θα αυξήσουν και άλλο τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας και την Ευρώπη. Η απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και όλων όσων κυβέρνησαν, που είναι σε πλήρη σύμπνοια με αυτή της Ε.Ε., σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί δικαιώματος του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ να αμύνεται, δείχνει ότι οι νεκροί θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Κανένας νησιώτης, νέος, εργαζόμενος, συνταξιούχος, καμιά γυναίκα, να μην δεχτεί ως “κανονικότητα” τους νεκρούς στις θάλασσές μας και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στους οποίους συμμετέχει η χώρα μας με τις ευλογίες Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, για τους ανταγωνισμούς και τα κέρδη των μονοπωλίων, για την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών τους, για φθηνό εργατικό δυναμικό. Να μη δεχτεί ως κανονικότητα την προσφυγιά, την πολιτική των “κλειστών συνόρων” με τους φράχτες και τις “επαναπροωθήσεις”.

Καλούμε το λαό των νησιών μας να δυναμώσει την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να δυναμώσει την πάλη ενάντια στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν. Να απαιτήσει απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα. Επιτροπές ασύλου στην Τουρκία, να εφαρμοστεί η συνθήκη της Γενεύης και να καταργηθεί το νέο Σύμφωνο της Ε.Ε. για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Με τους αγώνες του να πάει κόντρα στην πολιτική και στο σύστημα που γεννάει πρόσφυγες και μετανάστες, που κάνει τους λαούς να πεινάνε και να ξεριζώνονται και τα μονοπώλια να ευημερούν.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img