21.1 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σε απευθείας μετάδοση στην Ικαρία 

Δείτε επίσης

Η παράσταση “Απόψε αυτοσχεδιάζουμε” από το Εθνικό Θέατρο Απευθείας στην Ικαρία σε συνεργασία με το Κανάλι της Βουλής

Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» μια παράσταση βασισμένη σε ένα θέμα του Λουίτζι Πιραντέλλο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου και την εμβληματική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, ένα έργο σταθμός στην ιστορία του σύγχρονου θεάτρου, θα προβληθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου σε απευθείας σύνδεση στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού δημαρχείου Αγίου Κηρύκου. Ώρα προσέλευσης στις 20:00, η παράσταση θα αρχίσει στις 21:00, είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 15 ετών και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την προσέλευση.

Ένας θίασος προσπαθεί να διασκευάσει σε θεατρικό έργο το διήγημα του ίδιου του Λουίτζι Πιραντέλλο Αντίο Λεονόρα!. Οι σκηνοθετικές εντολές δημιουργούν ασάφεια για τους ηθοποιούς, οι οποίοι στο μεταξύ ταυτίζονται τόσο πολύ με τους ρόλους τους, ώστε διώχνουν τον σκηνοθέτη, προκειμένου να ζήσουν τις ζωές των χαρακτήρων που υποδύονται! Η δύναμη του δημιουργήματος έναντι του δημιουργού του είναι σχήμα ουσιώδες για την τέχνη, αλλά και για τον Λουίτζι Πιραντέλλο. Το έργο μοιάζει να γεννήθηκε για ν’ αποτυπώσει αυτή την εκρηκτική σχέση. Συμπληρώνει την τριλογία του συγγραφέα υπό τη μορφή «θεάτρου μέσα στο θέατρο» για το πλέον αγαπημένο του θέμα: τη σύγχυση της φαντασίας με την πραγματικότητα.

Εθνικό Θέατρο απευθείας

Ο Δήμος Ικαρίας συμμετέχει με ιδιαίτερη θέρμη στο πρόγραμμα «Εθνικό Θέατρο απευθείας» εξασφαλίζοντας αρχικά την αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού δημαρχείου Αγίου Κηρύκου και τον τεχνικό εξοπλισμό για την παρουσίαση της πρώτης θεατρικής παράστασης (το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου). Για τις παραστάσεις που θα ακολουθήσουν θα εξασφαλίσει έναν ακόμα χώρο, την αίθουσα εκδηλώσεων στον Μάραθο και τον αναγκαίο εξοπλισμό, έτσι ώστε η δυνατότητα παρουσίασης των θεατρικών παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου να δοθεί σε όσο γίνεται περισσότερους κάτοικους του νησιού.

Το πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε από την Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο με κοινή διάθεση εξωστρέφειας, δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών να παρακολουθήσουν – σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι Δήμοι – μία σειρά ζωντανών μεταδόσεων θεατρικών παραστάσεων τη στιγμή που πραγματοποιούνται, σε απευθείας σύνδεση με το Εθνικό Θέατρο.

Οι ακρίτες «προσκεκλημένοι» στην Πρώτη Κρατική Σκηνή της χώρας.

Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» θα προβληθεί, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου σε απευθείας σύνδεση σε Ικαρία, Αμοργό, Λέρο, Λευκάδα, Ορεστιάδα και Χίο.

Η επόμενη παράσταση που θα μεταδοθεί απευθείας είναι η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς.  Σχετικά με την ημερομηνία προβολής θα δημοσιευθεί νέα ενημέρωση.

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img