21.5 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Απαντητική επιστολή Έπαρχου Ικαρίας για την αντιμετώπιση κινδύνου από πλημμυρικά φαινόμενα

Δείτε επίσης

Κυρίως στις περιοχές Καρκιναγρίου, Τραπάλου και Μαγγανίτη

Ο Έπαρχος Ικαρίας Κωνσταντίνος Μαρκάκης σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Ικαρίας Φανούρη Καρούτσο απαντά στην προ ημερών επιστολή του τελευταίου, σχετικά με την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα στη Δημοτική Κοινότητα Καρκιναγρίου, σημειώνοντας ότι έχει δημοπρατηθεί και έχει αναδειχθεί μειοδότης που θα ξεκινήσει σύντομα τις εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων, με ιδιαίτερη βαρύτητα στις περιοχές Καρκιναγρίου, Τραπάλου και Μαγγανίτη.

Ακολουθεί η επιστολή – απάντηση του Επαρχείου Ικαρίας (20/09/2024):

ΘΕΜΑ : Αντιμετώπιση Κινδύνων από Πλημμυρικά Φαινόμενα στη ΔΚ Καρκιναγρίου
ΣΧΕΤ : 1. Το με αρ πρωτ 5411/16.09.2024 έγγραφο Δήμου Ικαρίας
2. Το με αρ πρωτ 350514/28086/06.06.2024 έγγραφο Συνηγόρου του Πολίτη
3. ΦΕΚ 94 Α / 14-04-2014 , άρθρο 7

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού 1), σας ενημερώνουμε ότι ετησίως εκτελούνται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου επαναλαμβανόμενες δράσεις καθαρισμού χειμάρρων στην ΠΕ Ικαρίας. Για το 2024 η εγκεκριμένη δαπάνη για το σκοπό αυτό περιλαμβάνει το ποσό των 145.000 €. Το έργο “ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Π.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ” έχει δημοπρατηθεί και έχει αναδειχθεί μειοδότης που θα ξεκινήσει σύντομα τις εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων, με ιδιαίτερη βαρύτητα στις περιοχές Καρκιναγρίου, Τραπάλου και Μαγγανίτη.

Σας υπενθυμίζουμε το ερώτημα από έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη (σχετικό 2), με το
οποίο ερωτάται ο Δήμος “σε τι ενέργειες προέβη για την αντιμετώπιση – άρση των συνεπειών από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης (30.11.2023), καθώς και την πρόληψη και αποτροπή μελλοντικών επιπτώσεων”.

Ερωτάται ο Δήμος σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ενέργειες εκπόνησης της μελέτης
οριοθέτησης – αντιπλημμυρικών έργων διευθέτησης των δύο ρεμάτων (Ανατολικό και Δυτικό) του οικισμού Καρκιναγρίου, στις οποίες έχει προβεί από το 2018.

Σας πληροφορούμε ότι σύμφωνα με το σχετικό 3), η μελέτη και η εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας αποτελεί αρμοδιότητα τόσο των ΟΤΑ Β ́ Βαθμού όσο και των ΟΤΑ Α ́ Βαθμού, κατόπιν απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εφόσον τα ρέματα βρίσκονται εξ ολοκλήρου εντός των διοικητικών τους ορίων.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img