21.3 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Έναρξη εγγραφών για τη νέα χρονιά στη Δημοτική Φιλαρμονική Ικαρίας τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

Δείτε επίσης

Ευκαιρία για πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη μέσα από τη μουσική

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ικαρίας για τη νέα χρονιά, οι οποίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 5.00 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα πάνω από το Λαογραφικό Μουσείο στον Άγιο Κήρυκο.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ικαρίας διαθέτει τμήματα εκμάθησης όλων των πνευστών και κρουστών οργάνων καθώς και θεωρίας της μουσικής. Επίσης, διδάσκονται πιάνο και βιολί, παρέχοντας στους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων μια σημαντική ευκαιρία για πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη μέσα από τη μουσική. Οι γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ανακαλύψουν το ταλέντο τους και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 22750 23182 και 697 801 9637.

Οι ρίζες της σημερινής Δημοτικής Φιλαρμονικής Ικαρίας ξεκινούν από το 1925 οπότε και ιδρύθηκε αρχικά ως σύλλογος. Στην πορεία αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, με μία από τις σημαντικότερες τη διακοπή λειτουργίας της το 1941 λόγω της ιταλικής κατοχής. Το 1963 επαναλειτούργησε και το 1994 καθιερώθηκε πλέον ως Δημοτική Φιλαρμονική Αγίου Κηρύκου. Στη συνέχεια, μετά την ενοποίηση των δήμων του νησιού, μετονομάστηκε Δημοτική Φιλαρμονική Ικαρίας.

Χάρη στη στήριξη του Δήμου Ικαρίας, της Ομογένειας του εξωτερικού και του Συλλόγου Φίλων της Φιλαρμονικής και υπό την καθοδήγηση του σημερινού αρχιμουσικού Γιώργου Κυριακίδη, η Δημοτική Φιλαρμονική Ικαρίας συνεχίζει να προσφέρει υψηλού επιπέδου μουσική εκπαίδευση στα παιδιά του νησιού μας.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img