21.1 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στον Χριστό Ραχών από το Λύκειο Ελληνίδων Ικαρίας

Δείτε επίσης

Μεγάλη γιορτή με παραδοσιακούς χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας

Το Λύκειο Ελληνίδων Ικαρίας διοργανώνει μια εντυπωσιακή χορευτική εκδήλωση το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, φέρνοντας κοντά χορευτικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο μπάσκετ του Χριστού Ραχών και θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ., προσκαλώντας ντόπιους και επισκέπτες να απολαύσουν μια βραδιά γεμάτη χορό και πολιτισμό.

Η εκδήλωση αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να δούμε από κοντά παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τη συμμετοχή χορευτικών συλλόγων που θα παρουσιάσουν τις τοπικές τους παραδόσεις. Το Λύκειο Ελληνίδων Ικαρίας, γνωστό για την αφοσίωσή του στη διατήρηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, θα συμμετέχει δυναμικά, παρουσιάζοντας τους χορούς του νησιού μας.

Η οργάνωση της εκδήλωσης είναι υπό την επιμέλεια του Χρήστου Πρασάκη, ενώ η υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Χριστού Ραχών εξασφαλίζει μια άρτια διοργάνωση. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια βραδιά γεμάτη ζωντάνια και παράδοση από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Εκτός από το Λύκειο Ελληνίδων Ικαρίας, συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Τριάδας Ν. Εύβοιας “Νικόλαος Κριεζώτης”, ο Λαογραφικός Σύλλογος Ποντίων Επταμυλών Σερρών “Οι Ακρίτες”, ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Μαυροματίου, η Πύλη Πολιτισμού “Εν Πάτραις”, ο Λαογραφικός Όμιλος Αράχωβας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου και το Χορευτικό Τμήμα Καρύστου του Δήμου Καρύστου “Ανεμοπύλες”.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img