21.1 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

“Τα Θαλασσοπούλια” μετά τον Άγιο Κήρυκο πετάνε για Πετροπούλι το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

Δείτε επίσης

Το θεατρικό έργο “Εκείνος και το Σμήνος” θα παρουσιαστεί και στα σχολεία της Ικαρίας

Το θεατρικό έργο “Εκείνος και το Σμήνος”, γραμμένο από τη Δέσποινα Σιμάκη, σκηνοθετημένο από τη Γεωργία Καρναβά και με τη μουσική επιμέλεια από τους Στέλιο Τζουμέρκα και Ελένη Κοζαμάνη,την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο “Rex” στον Άγιο Κήρυκο.
 
Η θεατρική ομάδα “Τα Θαλασσοπούλια”, που ιδρύθηκε από το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ και Αναπήρων Ικαρίας “Ηλιαχτίδα”, για άλλη μία φορά κατάφερε να αγγίξει τις καρδιές των θεατών μέσα από μια απλή, αλλά δυνατή ιστορία. Οι πρωταγωνιστές, Αστέριος Τζουμέρκας και Φίλιππος Τσιμπίδης, μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ευδήλου, απέδωσαν με αυθεντικότητα τους ρόλους τους, προσφέροντας μια ερμηνεία που αγγίζει την καρδιά και το νου.
 
Δύο παιδιά, που ανταλλάσσουν σκέψεις και συναισθήματα, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ειλικρίνεια και αυθεντικές σχέσεις, αποδοχή και σεβασμό της διαφορετικότητας, τον φόβο και την αγωνία των νέων για το μέλλον τους, καθώς και το αίσθημα αποξένωσης από ένα κράτος που φαίνεται να μην τους καταλαβαίνει.
 
Μετά τις έως σήμερα πετυχημένες παραστάσεις της θεατρικής ομάδας “Τα Θαλασσοπούλια” σε Φλες Ευδήλου, Φραντάτο, Δάφνη, Μαγγανίτη, Θέρμα, Καραβόσταμο, Ξυλοσύρτη, Άγιο Πολύκαρπο, Κάμπο και Άγιο Κήρυκο συνεχώς προστίθενται χωριά του νησιού μας όπου δίνονται νέες παραστάσεις.
 

Επόμενος σταθμός για “Τα Θαλασσοπούλια”, το Πετροπούλι, όπου θα “πετάξουν” το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. 

Τιμή εισόδου 5 ευρώ, για παιδιά κάτω των 6 ετών 2,50 ευρώ και για ΑΜΕΑ δωρεάν.

Μετά την ολοκλήρωση των καλοκαιρινών τους παραστάσεων στα χωριά του νησιού και λίγο πριν ανοίξουν τα φτερά τους για άλλους τόπους, “Τα Θαλασσοπούλια” με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα παρουσιάσουν το θεατρικό έργο “Εκείνος και το Σμήνος” και στα σχολεία της Ικαρίας.

“Εκείνος και το Σμήνος”

Σενάριο: Δέσποινα Σιμάκη

Σκηνοθεσία – Φωτισμοί: Γεωργία Καρναβά

Επιμέλεια προγράμματος: “Τα Θαλασσοπούλια”

Μουσική: Αστέριος Τζουμέρκας και Στέλιος Τζουμέρκας

Στίχοι: Ελένη Κοζαμάνη, Αστέριος Τζουμέρκας 

Παίζουν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ικαρίας: Αστέριος Τζουμέρκας, Φίλιππος Τσιμπίδης

Καλλιτεχνική επιμέλεια αφίσας: Θωμάς Τζουμέρκας

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων,
Φίλων ΑΜΕΑ και Αναπήρων Ικαρίας “Ηλιαχτίδα” (21/07/2024):

Το Δ.Σ. και  μέλη της  ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ  έχοντας  την ανάγκη να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας, τις αγωνίες μας, το δικαίωμα στην έκφραση και στον πολιτισμό, δημιούργησαν τη θεατρική ομάδα “Τα θαλασσοπούλια”.

Οι  λόγοι που δημιούργησαν  αυτή τη θεατρική ομάδα είναι ότι  ζούμε σε μια κοινωνία, με αγάπη προς τον συνάνθρωπο, αλληλέγγυοι, είμαστε ενωμένοι, νοιαζόμαστε ο ένας τον άλλον, παλεύουμε μαζί, διεκδικούμε μαζί, αγωνιούμε μαζί, απέναντι σε ένα αδιάφορο κράτος, μια πολιτεία που βλέπει σαν αριθμούς εμάς και τις οικογένειές μας. Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ  δεν θα μπορούσε να είναι  αμέτοχη και στο κομμάτι του πολιτισμού και στην έκφραση, έχοντας ως πρωταγωνιστές  άτομα με διαφορετικότητα.                                                   

Η πρώτη αυτή προσπάθεια δεν θα γινόταν πράξη αν δεν είχαμε την πολύτιμη βοήθεια  από τις κυρίες  Δέσποινα Σιμάκη και Γεωργία Καρναβά που τις ευχαριστούμε πραγματικά.   
                      
Λίγα λόγια για το θεατρικό μας με τίτλο: Eκείνος και το σμήνος

Δύο παιδιά, το ένα περιμένει τον πατέρα του και το άλλο του κάνει παρέα και καθώς κουβεντιάζουν μέσα από αυτή τη συζήτηση αναδεικνύεται  η αποδοχή, η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η αγωνία για το αύριο.

Σενάριο: Δέσποινα Σιμάκη                                                                                  Σκηνοθεσία: Γεωργία Καρναβά
Παίζουν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ ΙΚΑΡΙΑΣ: Αστέριος Τζουμέρκας, Φίλιππος Τσιμπίδης

Οι πρώτες ημερομηνίες για τις παραστάσεις είναι:
1. Σάββατο 10 Αυγούστου στο Φραντάτο, ώρα 9:30 μ.μ.
2. Κυριακή 11 Αυγούστου στη Δάφνη, ώρα 8:30 μ.μ.
3. Κυριακή 18 Αυγούστου στον Ξυλοσύρτη, ώρα 8:30 μ.μ.

Η λίστα με τις νέες παραστάσεις και ημερομηνίες θα εμπλουτίζεται συνεχώς.
Σας ευχαριστούμε όλους και σας περιμένουμε.

Εκ του Δ.Σ.

Πρόεδρος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΑΤΣΑΣ

Γραμματέας

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ BERMUDEZ – ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ

 
- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img