21.2 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Φούρνοι Κορσεών: Η Τιτάνια Μάχη των Δυνάμεων Έφερε Έλεγχο της Φωτιάς

Δείτε επίσης

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, μόνο διάσπαρτες μικροεστίες (καντιλάκια) – Σε Επιφυλακή οι Δυνάμεις για την αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων

Η κατάσταση στους Φούρνους Κορσεών είναι πλέον ελεγχόμενη, με τις δυνάμεις να επικεντρώνονται στη διατήρηση του ελέγχου και την αποτροπή νέων κινδύνων.

 

Μετά από μια σκληρή μάχη με την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, 17 Αυγούστου, στους Φούρνους Κορσεών, οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές κατάφεραν να την ελέγξουν, με την κατάσταση να είναι πλέον πολύ καλύτερη (υπό μερικό έλεγχο). Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά μόνο διάσπαρτες μικροεστίες (καντιλάκια). Ωστόσο, ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή, με τις δυνάμεις να δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

Ο Δήμος Φούρνων Κορσεών ενημέρωσε τους κατοίκους ότι η κατάσταση δεν απειλεί πλέον κατοικημένες περιοχές και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους επαγγελματίες πυροσβέστες και τους εθελοντές για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν.

 

Συντονισμένες Επιχειρήσεις για την Κατάσβεση

Με το πρώτο φως της ημέρας, εναέρια μέσα συνέχισαν τις ρίψεις νερού στις δύσβατες περιοχές του νησιού, ενώ πέντε νέα επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα συνδράμουν στις επιχειρήσεις και στην ανανέωση των δυνάμεων, επιτρέποντας στους πυροσβέστες που έδωσαν τη μάχη όλη τη νύχτα να ξεκουραστούν. Στην περιοχή επιχείρησαν 27 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, με την αξιέπαινη συνδρομή των εθελοντών και των κατοίκων να ενισχύει σημαντικά τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Στον τόπο βρίσκονται από εχθές ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, ο Διοικητής της 14ης ΕΜΟΔΕ (Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων) και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, οι οποίοι συντονίζουν τις επιχειρήσεις και στηρίζουν τις δυνάμεις στο έργο τους.

Impacted areas are approximate and provided for informational purposes only. Check official sources for more information.
Google Map

Ζημιές και Προκλήσεις

Η πυρκαγιά έκαψε περισσότερα από 6.000 στρέμματα γης και πέρασε μέσα από αυλές σπιτιών στο Καμάρι, φτάνοντας έως τον αυλόγυρο της εκκλησίας του Αγίου Ταξιάρχη. Αν και δεν υπήρξαν καταστροφές σε οικίες, καταγράφηκαν απώλειες σε ζώα και μελίσσια.

Ο Δήμαρχος Φούρνων, Δημήτρης Καρύδης, επεσήμανε την ανάγκη για μόνιμη στάθμευση δύο ελικοπτέρων στη Σάμο, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να έχει αποτρέψει την επέκταση της πυρκαγιάς.

Τα Προβλήματα στην Ηλεκτροδότηση παραμένουν, με συνεργεία να εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση του δικτύου. Η καταστροφή αρκετών πυλώνων και καλωδίων έχει δημιουργήσει σοβαρές βλάβες, και οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι η επαναφορά του ρεύματος δεν θα θέσει σε κίνδυνο την περιοχή.

Βίντεο αποσπασματικών στιγμιότυπων από την χθεσινή ολονύκτια μάχη με τις φλόγες:

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img