20.5 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στους Φούρνους Κορσεών, στην περιοχή Σκάφη Καμαρίου

Δείτε επίσης

Πυρκαγιά στους Φούρνους Κορσεών: Ισχυροί Άνεμοι και Εκκένωση της Περιοχής Καμάρι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στους Φούρνους Κορσεών, συγκεκριμένα στην περιοχή Σκάφη Καμαρίου, με την κατάσταση να παραμένει κρίσιμη λόγω των ισχυρών ανέμων, που πνέουν με ένταση 7 μποφόρ από βορειοανατολική κατεύθυνση. Η Πολιτική Προστασία εξέδωσε άμεσα προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του αριθμού 112, καλώντας τους κατοίκους του Καμαρίου να απομακρυνθούν από το σημείο και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι των Φούρνων. Προληπτικά, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής, υποστηριζόμενες από τέσσερα εθελοντικά οχήματα και ένα πεζοπόρο αερομεταφερόμενο τμήμα από τη Σάμο. Επιπλέον, ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων καταφθάνει από την Ικαρία με το πλοίο Μεγαλόχαρη, μεταφέροντας ένα επανδρωμένο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένα πυροσβεστικό όχημα των εθελοντών πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου με πέντε εθελοντές.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και θάμνους. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης εργάζονται εντατικά για να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξη της κατάστασης, με τη συνδρομή των εθελοντών και των ενισχυτικών δυνάμεων να παίζει κρίσιμο ρόλο.

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img