21.3 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Βραδιά γεμάτη ιστορίες και μουσική από τον βιολοντσελίστα Μιχάλη Χόιπελ στον Άγιο Κήρυκο

Δείτε επίσης

Τετάρτη 21 Αυγούστου στο Παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου

Τα Ικαριακά Δρώμενα – Φεστιβάλ Ικαρίας την Τετάρτη 21 Αυγούστου φιλοξενούν τον διεθνώς αναγνωρισμένο βιολοντσελίστα Μιχάλη Χόιπελ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ένα ρεσιτάλ για σόλο βιολοντσέλο στο Παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου, στις 9.00 μ.μ.

Ο βιολοντσελίστας Μιχάλης Χόιπελ θα μας χαρίσει μια βραδιά γεμάτη ιστορίες και μουσική. Ο καλλιτέχνης θα μας αφηγηθεί την ιστορία του πολύτιμου βιολοντσέλου του, κατασκευασμένο πριν από 300 χρόνια στη Ρώμη, τις ιδιαίτερες τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του και τις περιπέτειες που κουβαλά μαζί του μέσα στους αιώνες.

Παράλληλα ο Μιχάλης Χόιπελ θα ερμηνεύσει τρία εξαιρετικά έργα για σόλο βιολοντσέλο: Την 1η Σουίτα του Johann Sebastian Bach, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και αγαπητές συνθέσεις για το βιολοντσέλο, τη δυναμική Σουίτα του Ισπανού Gaspar Cassadó και την εξωτική Σουίτα με μουσικά στοιχεία της Άπω Ανατολής του Alexander Tcherepnin.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Μιχάλης Χόιπελ είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς της νέας γενιάς. Οι δυναμικές του ερμηνείες και η δημιουργική του προσέγγιση της μουσικής τον έχουν οδηγήσει σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών σε ολόκληρο τον κόσμο όπως την Elbphilharmonie και τη Laeiszhalle στο Αμβούργο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη, το Cuvillés Theater στο Μόναχο, το Shanghai Concert Hall στην Κίνα και το Caroline H. Hume Concert Hall στo Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Οι σπουδές του κοντά στον διακεκριμένο καθηγητή Tilmann Wick στο Ανόβερο και τον διεθνούς φήμης βιολοντσελίστα Arto Noras στο Αμβούργο καθώς και πολυάριθμα σεμινάρια με σημαντικούς μουσικούς όπως τους David Geringas, Wolfgang Emanuel Schmidt, Julius Berger, Jens Peter Maintz και το Ensemble Modern, τον βοήθησαν να αναπτύξει την καλλιτεχνική του προσωπικότητα και να διακριθεί σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Υπήρξε υπότροφος του ιδρύματος Ωνάση, του ιδρύματος Alfred Toepfer και του Πανεπιστημίου Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, με τον τίτλο “Afierossis”, για την οποία ηχογράφησε έργα για σόλο βιολοντσέλο του 20ου και 21ου αιώνα επιλέχθει από το ίδρυμα Violoncello Foundation USA ως μία από τις 5 καλύτερες ηχογραφήσεις για βιολοντσέλο του έτους 2017. Το 2021 σε συνεργασία με τον πιανίστα Mario Häring και τη δισκογραφική εταιρία Genuin classics δημοσίευσε το δεύτερο δίσκο του “Continuum”, στον οποίο παρουσίασε έργα με επιρροές από το μπαρόκ.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img