21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Ακυρώνονται οι Πανικάριοι Αγώνες λόγω εγκατάλειψης του δημοτικού γηπέδου στο Φύτεμα

Δείτε επίσης

Ανησυχία, αγανάκτηση και απογοήτευση από τη σημερινή εικόνα του γηπέδου

Εικόνες γενικής εγκατάλειψης κυριαρχούν στον χώρο του “δημοτικού γηπέδου” στο Φύτεμα, λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή των φετινών Πανικάριων Αγώνων. Ο αγωνιστικός χώρος, που αναμενόταν να φιλοξενήσει αθλητές και θεατές από όλη την Ικαρία, παρουσιάζει εικόνες παραμέλησης και ακαταλληλότητας, προκαλώντας ανησυχία και αγανάκτηση.
 
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση αυτή, ο Πανικαριακός Αθλητικός Σύλλογος ανακοίνωσε την ακύρωση των φετινών Πανικάριων Αγώνων Στίβου. Η απόφαση αυτή έρχεται ως αντίδραση στην αδράνεια και την αδιαφορία που έχουν επιδείξει οι δημοτικές αρχές των τελευταίων χρόνων για τη συντήρηση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίες αποτελούν σημαντικό σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους αθλητές της Ικαρίας.
 

Οι κάτοικοι και οι αθλητές της περιοχής εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την ακύρωση των Αγώνων, οι οποίοι αποτελούσαν μια παράδοση δεκαετιών και μια ευκαιρία ανάδειξης του τοπικού αθλητισμού. Η διαμαρτυρία του Πανικαριακού Αθλητικού Συλλόγου αναμένεται να πυροδοτήσει περαιτέρω συζητήσεις για την κατάσταση των αθλητικών υποδομών στο νησί και την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Πανικαριακού Αθλητικού Συλλόγου (09/08/2024):
 
ΠΑΝΙΚΑΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ
 
Κάθε χρόνο και χειρότερα! Μόνο αυτό μπορούμε να πούμε και μόνο αυτό βλέπουμε στον χώρο (Φύτεμα), όπου τα παιδιά προπονούνται στο άθλημα του στίβου και έχει χαρακτηριστεί στα χαρτιά δημοτικό γήπεδο!
 
Ένας χώρος που μόνο γήπεδο δεν είναι μιας και χρησιμοποιείται για πάρκινγκ αυτοκινήτων, αποθήκη πραγμάτων του Δήμου, παρατημένα μπάζα κ.λπ. και με ένα κτίριο που κάθε στιγμή πέφτουν κομμάτια τσιμέντου άκρως επικίνδυνο.
 
Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε άλλο να εκθέτουμε παιδιά και ενήλικες σε αυτό τον χώρο όσο είναι σε αυτή την κατάσταση.
 
Γι’ αυτούς τους λόγους και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία που δείχνουν οι δημοτικές αρχές μέχρι και σήμερα για τον χώρο, οι αγώνες δεν θα πραγματοποιηθούν, κάτι που μας στενοχωρεί πολύ μιας και είναι ένας από τους πιο παλιούς αγώνες τις Ικαρίας εδώ και 90+ χρόνια…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img