21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Δημιουργία Ορχήστρας Ανατολικής Μουσικής στην Ικαρία

Δείτε επίσης

Μουσικό εργαστήρι με τη Σοφία Λαμπροπούλου

Μια σειρά μαθημάτων Ανατολικής Μουσικής θα πραγματοποιηθεί στην Ικαρία με δασκάλα τη Σοφία Λαμπροπούλου και τη στήριξη της Κίνησης Πολιτών Ραχών Ικαρίας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο κύκλος των μηνιαίων μαθημάτων (6 ώρες + το μήνα) θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάιο με στόχο τη δημιουργία Ορχήστρας Ανατολικής Μουσικής στην Ικαρία.

Η Πρώτη συνάντηση θα γίνει στον Άγιο Πολύκαρπο Ραχών από 19 έως 21 Οκτωβρίου κατά την οποία θα συσταθεί η Ορχήστρα Ανατολικής Μουσικής Ικαρίας.

Δηλώσεις συμμετοχών έως 15 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες: Έφη 6982779661, Σταύρος 6984733455

Η Σοφία Λαμπροπούλου

Ο ιδιαίτερος ήχος και η μουσική έκφραση της Σοφίας Λαμπροπούλου δομεί μια γέφυρα μεταξύ παραδοσιακής, κλασικής Οθωμανικής και δυτικής Μεσαιωνικής μουσικής. Είναι διακεκριμένη ερμηνεύτρια και συνθέτρια στο κανονάκι και έχει ως βάση της την Βουδαπέστη. Η περίοδος της ζωής της που την έχει επηρεάσει βαθύτερα υπήρξε ανέκαθεν εκείνη των σπουδών και των εμπειριών που αποκόμισε κατά την παραμονή της στην Κωνσταντινούπολη (2003-2006), όπου μαθήτευσε στο πλευρό σημαντικών δεξιοτεχνών του οργάνου, όπως ο Ahmet Meter. Στην Ελλάδα πήρε δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής, σπούδασε πιάνο, κλασσικά και παραδοσιακά κρουστά. Στην προσωπική της καριέρα έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο διακεκριμένους παραδοσιακούς και σύγχρονους μουσικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συνθέτες και μουσικά σχήματα από την ελληνική και την παγκόσμια μουσική σκηνή, όπως οι John Psathas, Marta Sebestyen, Robyn Schulkowsky, Kalman Balogh, Dominique Vellard, Ross Daly, Ballake Sissoko, Efren Lopez, Niyazi Sayin, Omer Erdogdular, Derya Turkan, Andrea Segre, Luca Bigazzi, Sergio Marchesini, Γιώργος Τρανταλίδης, Κάρολος Βουτσινάς, Ορέστης Καραμανλής, Lost Bodies, μεταξύ άλλων.

Περισσότερες Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχών:
Σελίδα Facebook: Κίνηση Πολιτών Ραχών Ικαρίας

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img