21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Συνέχεια στη Διαμάχη Τοπικών Συλλόγων για τη Χρήση Δημόσιων Κτιρίων στον Μαγγανίτη

Δείτε επίσης

Αντιπαράθεση για τη Χρήση και την Πρόσβαση στα Δημόσια Κτίρια και Κοινόχρηστους Χώρους του Χωριού

Στον Μαγγανίτη έχει προκύψει έντονη διαμάχη μεταξύ δύο τοπικών συλλόγων. Του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαγγανιωτών Ικαρίας “Το Καβάκι” και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαγγανιωτών “Ο Μαγγανίτης”, σχετικά με τη χρήση και την πρόσβαση στα δημόσια κτίρια και κοινόχρηστους χώρους του χωριού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαγγανιωτών Ικαρίας “Το Καβάκι” απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο Ράδιο Ικαρία, απαντώντας σε προηγούμενη δημοσίευση καταγγελίας, αμφισβητώντας τη νομιμότητα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαγγανιωτών “Ο Μαγγανίτης”.

Σύμφωνα με την επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαγγανιωτών Ικαρίας “Το Καβάκι” ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαγγανιωτών “Ο Μαγγανίτης” ζητάει τα κλειδιά του Πολιτιστικού Κέντρου – Μαγειρείου, χωρίς να προσκομίζει απαραίτητο πιστοποιητικό.

Σύμφωνα με την απόφαση 87/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας, έχει εγκριθεί η μερική παραχώρηση, χρήση δύο δημόσιων κτιρίων, από ένα σε κάθε σύλλογο, με την προϋπόθεση να είναι προσβάσιμα σε όλους. Το Πολιτιστικό Κέντρο – Μαγειρείο έχει παραχωρηθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαγγανιωτών Ικαρίας “Το Καβάκι”, ενώ το Δημοτικό Σχολείο στον Σύλλογο Μαγγανιωτών “Ο Μαγγανίτης”. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπει τη συνεργασία μεταξύ των συλλόγων για τη χρήση των κτιρίων, με την προϋπόθεση ότι θα δίνονται τα κλειδιά όταν ζητούνται για εκδηλώσεις. Σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαγγανιωτών Ικαρίας “Το Καβάκι”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαγγανιωτών “Ο Μαγγανίτης” δεν τηρεί αυτή την απόφαση, αρνούμενος την πρόσβαση στο Δημοτικό Σχολείο και παρακρατώντας παράνομα τα κλειδιά κοινόχρηστων χώρων, όπως οι τουαλέτες.

Επιπλέον, στην επιστολή επισημαίνεται ότι οι προσπάθειες συνεννόησης μεταξύ των συλλόγων έχουν αποτύχει, καθώς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαγγανιωτών “Ο Μαγγανίτης” δεν ανταποκρίθηκε σε πρόταση διαλόγου.

Τέλος, στην επιστολή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαγγανιωτών Ικαρίας “Το Καβάκι” αναφέρει ότι το “άρθρο” της 10ης Ιουλίου 2024 σχετικά με τη διαμάχη για τη χρήση δημόσιων κτιρίων στον Μαγγανίτη βρίθει από ανακρίβειες και συκοφαντικές απόψεις για τον Σύλλογό και το Διοικητικό Συμβούλιο και ζητά τη δημοσίευση της παρούσας επιστολής για να διευκρινιστούν, τα κατά τη δική του θέση, πραγματικά περιστατικά. Επιπλέον, αναφέρει ότι δεν ζητήθηκε η άποψή τους για το θέμα, κάτι που θεωρούν απαραίτητο σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας της δημοσιογραφίας.

Το Ράδιο Ικαρία, με στόχο την πλήρη και αμερόληπτη ενημέρωση του κοινού, δημοσιεύει όλα τα σχετικά έγγραφα, για θέματα που έχουν απασχολήσει την ύλη του και που έχουν έρθει στη διάθεσή του, ενυπόγραφα και επίσημα, από τους ενδιαφερόμενους. Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκουμε την αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων, όπως αυτά εκτίθενται από κάθε μέρος, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια και προωθώντας τη συνεργασία και την τήρηση της νομιμότητας.
Δεν δεχόμαστε παρεμβάσεις ή υποδείξεις σχετικά με το πώς θα φέρνουμε εις πέρας το σύνθετο έργο μας. Η καθημερινή εργασία μας αποδεικνύει τη δέσμευσή μας στην αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση. Τηρώντας τις λεπτές ισορροπίες, αποδίδουμε τις καταγγελίες στον εκάστοτε υπογράφοντα και δεν υιοθετούμε τις απόψεις κανενός.
Δεν αναλαμβάνουμε τον ρόλο να δίνουμε λύσεις στις διαμάχες που προκύπτουν. Αυτό αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των αρμόδιων αρχών, οι οποίες θα πρέπει να μην αφήνουν περιθώριο, να προβλέπουν, να αντιμετωπίζουν, να εξετάζουν και να επιλύουν τα ζητήματα που οδηγούν σε τέτοιου είδους δημόσιες αντιπαραθέσεις, που συντηρούν δυσάρεστες – απαράδεκτες καταστάσεις και που επηρεάζουν αρνητικά τη δημόσια εικόνα του νησιού! Οι δύο σύλλογοι δεν συνεργάζονται και εξαπολύουν καταγγελίες ο ένας εναντίον του άλλου. Απαιτούμε οι αρμόδιοι, Δήμος Ικαρίας και Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας, να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για συγκεκριμένες ενέργειες που θα λάβουν και θα δώσουν οριστική λύση.

Οι κάτοικοι, οι δύο σύλλογοι, οι τοπικές αρχές και κυρίως ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας καλούνται να δώσουν μια δίκαιη λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει, η οποία θα διασφαλίζει την τήρηση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για μερική παραχώρηση της χρήσης των κτιρίων υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια κτίρια σε όλους τους χωριανούς, προάγοντας τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη στην κοινότητα.

Ακολουθεί η σχετική επιστολή διαμαρτυρίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαγγανιωτών Ικαρίας “Το Καβάκι” προς το Ράδιο Ικαρία (12/7/2024)

Προς 

ΡΆΔΙΟ ΙΚΑΡΊΑ 

(Απαντητική επιστολή σχετικά με το από 10/7/2024 Άρθρο  σας με τίτλο «Διαμάχη τοπικών συλλόγων για την πρόσβαση στα Δημόσια κτίρια του Μαγγανίτη».

Κύριοι,

Την 10/7/2024 δημοσιεύσατε άρθρο με τίτλο « »Στο Μαγγανίτη έχει προκύψει διαμάχη σχετικά με τη χρήση και την πρόσβαση στα δημόσια κτίρια του χωριού μεταξύ των δύο τοπικών συλλόγων. Του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαγγανιωτών “Ο Μαγγανίτης” και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαγγανιωτών Ικαρίας “Το Καβάκι” , το οποίο βρίθει από ανακρίβειες και συκοφαντικές απόψεις για τον Σύλλογό μας και το Δ.Σ. αυτού, την οποία δημοσιεύσατε χωρίς να ζητήσετε και την δική μας άποψη για το θέμα που αφορά, ως οφείλατε σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας της Δημοσιογραφίας, και για το λόγο αυτό σας καλούμε να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μας, προς διακρίβωση της αλήθειας και των πραγματικών περιστατικών.

Ειδικότερα:

Καταρχάς, ο νεοσυσταθείς σύλλογος  « Ο ΜΑΓΓΑΝΙΤΗΣ» η νόμιμη υπόσταση και εκπροσώπηση του οποίου δεν μας έχει γνωστοποιηθεί,  και για το λόγο αυτό και την αμφισβητούμε, καθόσον, αν και έχουμε ζητήσει επανειλημμένα τη νόμιμη εκπροσώπησή του, με σχετική επιστολή μας, ουδέποτε αυτή απαντήθηκε, ενώ η δική μας νομική υπόσταση και εκπροσώπηση είναι φανερή και δημοσιευμένη αρμοδίως, και προσιτή σε κάθε συγχωριανό μας.

Με την με αρ. 87/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ικαρίας αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

Εγκρίθηκε η μερική παραχώρηση του Δημοτικού Σχολείου Μαγγανίτη στο σύλλογο «Ο ΜΑΓΓΑΝΙΤΗΣ», με την προϋπόθεση να παραχωρείται στο σύλλογο Μαγγανιωτών «ΤΟ ΚΑΒΑΚΙ» , όταν το χρειάζεται για την εκδήλωση – πανηγύρι του και 

του Πολιτιστικού κέντρου Μαγγανίτη στο Σύλλογο Μαγγανιωτών « ΤΟ ΚΑΒΑΚΙ» με την προϋπόθεση να παραχωρείται στο σύλλογο Μαγγανιωτών «Ο ΜΑΓΓΑΝΙΤΗΣ», όταν το χρειάζεται για την εκδήλωση – πανηγύρι του.

Η παραχώρηση γίνεται προσκομίζοντας εκατέρωθεν πιστοποιητικό της περίπτωσης ιη’ της παραγράφου 1 του άρ. 22 του Ν. 2859/2000.

Στην πράξη, ΟΥΔΕΠΟΤΕ δόθηκαν από τον σύλλογο « Ο ΜΑΓΓΑΝΙΤΗΣ» όλα αυτά τα χρόνια, κλειδιά του Δημοτικού Σχολείου στον σύλλογο μας « ΤΟ ΚΑΒΑΚΙ»,  όταν ζητήθηκαν για την πραγματοποίηση του ετήσιου θερινού πανηγυριού, ενώ ο Σύλλογος μας προσκόμισε το σχετικό πιστοποιητικό.

Επίσης όλα αυτά παρακρατούνται παρανόμως τα κλειδιά από τις κοινόχρηστες τουαλέτες. 

Ο σύλλογος « Ο ΜΑΓΓΑΝΙΤΗΣ» όχι μόνο μας αρνήθηκε παρανόμως και σε αντίθεση με την ανωτέρω απόφαση του ΔΣ του Δήμου Ικαρίας να μας δώσει τα κλειδιά του Δημοτικού Σχολείου, ως όφειλε, αλλά μας ζήτησε τα κλειδιά του Πολιτιστικού Κέντρου, χωρίς να προσκομίσει το ανωτέρω αναφερόμενο πιστοποιητικό.

Τέλος, σε πρόταση που έγινε από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας τον Αύγουστο του 2023, προς το Δ.Σ. του συλλόγου «Ο Μαγγανίτης», για συνάντηση των δύο Δ.Σ., ουδέποτε μας απάντησε, αγνοώντας την πρόταση μας.

Από τα ανωτέρω είναι φανερό ποιο Δ.Σ. συλλόγου αρνείται να  τηρήσει τη νομιμότητα και να συνεργαστεί προς όφελος του χωριού μας. 

Με εκτίμηση

ΤΟ Δ.Σ .του Συλλόγου « ΤΟ ΚΑΒΑΚΙ»

Επισυνάπτεται η απόφαση 87/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img