20.5 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Δήλωση Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς

Δείτε επίσης

Ετοιμότητα και υπευθυνότητα από τον κρατικό μηχανισμό και τους πολίτες ζητά ο κ. Κικίλιας

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας σε δήλωσή του επισημαίνει την κρισιμότητα της αυριανής ημέρας, καθώς, σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι σε δείκτη υψηλού και πολύ υψηλού κινδύνου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των πολύ ισχυρών ανέμων που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (09/07/2024):

Η αυριανή ημέρα είναι πολύ δύσκολη με δεδομένο ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων 20 ετών. Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι σε δείκτη υψηλού και πολύ υψηλού κινδύνου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των πολύ ισχυρών ανέμων που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, σχεδόν ολόκληρη η Πελοπόννησος, Λέσβος και Χίος βρίσκονται στο πορτοκαλί, επομένως ειδικά σε αυτές τις περιοχές, η Πυροσβεστική, όλα τα σώματα ασφαλείας και οι ΟΤΑ είναι σε πολύ αυξημένη ετοιμότητα.

Την ίδια αυξημένη ετοιμότητα και υπευθυνότητα πρέπει να επιδείξουμε όλοι για να προστατεύσουμε και να προστατευθούμε από πυρκαγιές που μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπορούν να γίνουν ανεξέλεγκτες.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img