21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης

Δείτε επίσης

Ο Επίτιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

Ο Επίτιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Βουλευτής Νομού Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η είδηση φιλοξενείται και στην ιστοσελίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου αναφέρονται πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία από το βιογραφικό του κ. Στεφανάδη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (08/07/2024):
 

Ο Επίτιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης εξελέγη νέος πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο Επίτιμος Καθηγητής κ. Στεφανάδης, όσον αφορά στην Ελλάδα, έχει διατελέσει Πρόεδρος και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., ήταν Διευθυντής της Α΄ Καρδιολογικής κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών (2002-2014) και ανακηρυγμένος Ομότιμος και Επίτιμος Καθηγητής Καρδιολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας από το 1997 έως το 1999, Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (2007–2009), Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας – ΕΣΕΤ (2005-2009) και Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής (2014-2015). Τέλος, είναι Προέδρος του ερευνητικού ινστιτούτου μελέτης μακροζωίας και ασθενειών του γήρατος (2014- ).

Στον Διεθνή χώρο, είναι Καθηγητής Ιατρικής στο Department of Medicine, Division of Cardiology, Emory University , Atlanta, USA, (2007-σήμερα) και Καθηγητής Καρδιολογίας στο Yale University, New Haven, Connecticut, USA (2014-σήμερα). Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 1.600 πλήρεις δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες σε έγκυρα διεθνή ιατρικά περιοδικά. Οι εργασίες του έχουν περισσότερες από 65.000 αναφορές (citations) στη διεθνή βιβλιογραφία. Σύμφωνα με επίσημα διεθνή, δημοσιευμένα, στατιστικά στοιχεία, είναι ο επιστήμονας με το μεγαλύτερο αριθμό ερευνητικών εργασιών παγκοσμίως για την τελευταία 20ετία, στο πεδίο της καρδιολογίας.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img