21.1 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Ο Δήμος Ικαρίας στηρίζει το έργο του Κέντρου Πρόληψης της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου

Δείτε επίσης

Ζητά τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης «Φάρος»

Συνάντηση το επιστημονικό προσωπικό στο τοπικό γραφείο του Κέντρου Πρόληψης “Φάρος”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, πραγματοποίησαν ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα Σπύρος Κούβαρης και η εκπρόσωπος του παραρτήματος του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών στην Ικαρία Μαρίνα Ζαχαροπούλου.
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο στις υπηρεσίες που παρέχει καθώς και το ζήτημα του διαφαινόμενου κλεισίματος των Κέντρων Πρόληψης πανελλαδικά.
 
Ακολουθεί η ανάρτηση του Δήμου Ικαρίας στο Facebook (01/07/2024):
 
Υπερασπιζόμαστε το Κέντρο Πρόληψης «Φάρος»
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, πραγματοποίησαν συνάντηση στο τοπικό γραφείο του Κέντρου Πρόληψης “Φάρος ” ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα, κύριος Κούβαρης Σπύρος και η εκπρόσωπος του παραρτήματος του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών στην Ικαρία, κυρία Ζαχαροπούλου Μαρίνα.
 
Στην συζήτηση με το επιστημονικό προσωπικό του “Φάρου ” σχετικά με το έργο τους και προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις υπηρεσίες που παρέχουν, τέθηκε το ζήτημα του διαφαινόμενου κλεισίματος των Κέντρων Πρόληψης πανελλαδικά, με τη σύσταση ενός “καφκικού ” απρόσωπου φορέα, του Εθνικού Οργανισμού για Πρόληψη και την Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων.
 
Με δεδομένο ότι εδώ και 25 χρόνια, τα Κέντρα Πρόληψης είναι οι πυλώνες της πρόληψης των εξαρτήσεων και της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην ελληνική κοινωνία, αφήνοντας σημαντικό αποτύπωμα σε κάθε κοινότητα στην οποία παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ειδικά στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές όπως τη δική μας, κι ότι με τη διακοπή λειτουργίας τους χάνεται άλλο ένα σημείο αναφοράς, που σταθερά και αδιάλειπτα, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις εργασιακές –κατά καιρούς- αντιξοότητες, παρείχε τις υπηρεσίες του, ο Δήμος Ικαρίας δεν πρόκειται να έχει το ρόλο του απαθούς θεατή ενώπιον αυτής της αρνητικής εξέλιξής.
 
Ορμώμενοι από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διατρανώνουμε την αντίθεση μας στο κυβερνητικό νομοσχέδιο, και διεκδικούμε:
 
– Να σταματήσει η όποια διαδικασία προβλέπει κατάργηση ή συγχώνευση προγραμμάτων, φορέων, υπηρεσιών στον χώρο της Πρόληψης και της Απεξάρτησης και παραχώρησή τους στον ιδιωτικό τομέα.
 
-Να ενισχυθούν τα θεραπευτικά προγράμματα και τα Κέντρα Πρόληψης με πόρους και προσωπικό, με νέες δομές και υπηρεσίες βάσει των αναγκών της χώρας, με αποκλειστική κάλυψη των δαπανών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, διασφαλίζοντας τη φιλοσοφία και τον αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα τους.
 
-Το Υπουργείου Υγείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που διασφαλίζουν τη συνέχεια της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης «Φάρος».
 

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img