21.1 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Ένα νοερό ταξίδι από τη Γη στους εξωπλανήτες πρόσφεραν στο κοινό αστρονόμοι και μαθητές

Δείτε επίσης

Σε εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Αγίου Κηρύκου

Σε ανοικτή εκδήλωση για το κοινό που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Αγίου Κηρύκου το Σάββατο 15 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλαιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου, οι αστρονόμοι Αναστασία Κόκορη και Άγγελος Τσιάρας σε συνεργασία με τους μαθητές της Α’ τάξης του Λυκείου Αγίου Κηρύκου παρουσίασαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Από τη Γη στους εξωπλανήτες”. 

Η κ. Αναστασία Κόκορη, υπ. Δρ. Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου και ο κ. Άγγελος Τσιάρας, Δρ. Αστρονομίας, επίτιμος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνο, ήταν οι κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης, οι οποίοι στη συνέχεια παρουσίασαν μαζί με τους μαθητές το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα “Από τη Γη στους εξωπλανήτες” πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του περασμένου σχολικού έτους από τους αστρονόμους Αναστασία Κόκορη και Άγγελο Τσιάρα  και τους μαθητές της Α’ τάξης του Λυκείου Αγίου Κηρύκου, με χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου UCL του Λονδίνου, με σκοπό να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τη σύγχρονη έρευνα της Αστρονομίας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τους εξωπλανήτες μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο, να αναλύσουν πραγματικά δεδομένα με σύγχρονο λογισμικό και τελικά να μπουν στον ρόλο του ερευνητή αστρονόμου.

Οι γνώσεις που πήραν τα παιδιά, αλλά και όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, ήταν πολύτιμες. Ήταν ένα “ταξίδι” εμπειρία ζωής.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Διευθυντή του Λυκείου Αγίου Κηρύκου Στράτου Λακιού στο Facebook (16/06/2024):

Το Σάββατο 15-06-2023 έγινε η παρουσίαση του προγράμματος΄΄ Από τη γη στους εξωπλανήτες΄΄ (project) με επικεφαλής τους αστρονόμους Αναστασία Κόκορη (υπ. Δρ. Αστρονομίας στο πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου), και Άγγελο Τσιάρα (Δρ. Αστρονομίας, επίτιμο ερευνητή στο πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνο) ,σε συνεργασία με τους μαθητές της Α’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Αγ. Κηρύκου Ικαρίας. Το πρόγραμμα αυτό εντάχθηκε στον σχεδιασμό των σχολικών δραστηριοτήτων του σχολείου μας, και υλοποιήθηκε με την βοήθεια όλης της σχολικής κοινότητας του Λυκείου μας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τους μαθητές της Α’ Λυκείου του Αγ. Κηρύκου, έγινε με σκοπό να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της Αστρονομίας, και να παρακολουθήσουν οι μαθητές, μέσω των μεγαλύτερων τηλεοσκοπίων όλου του κόσμου διαδραστικά, το σύμπαν που μας περιβάλλει. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους βοήθησαν για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό. Οι γνώσεις που πήραν τα παιδιά, αλλά και εμείς ήταν πολύτιμες. Ευχαριστούμε πολύ Αναστασία και Άγγελε. Το ταξίδι που μας πήγατε, εμπειρία ζωής !

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img