21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Εθελοντές εν δράσει στον Ξυλοσύρτη για την ανάπλαση και καθαριότητα στο χωριό

Δείτε επίσης

Εβδομαδιαία εθελοντική δράση σε όλες τις γειτονιές του Ξυλοσύρτη

Οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες της προηγούμενης εβδομάδας ανέβαλαν προσωρινά την καθιερωμένη εβδομαδιαία εθελοντική δράση του Προοδευτικού Συλλόγου Ξυλοσύρτη Ικαρίας “Ο Αθέρας” για τον εξωραϊσμό και καθαρισμό του χωριού. Ωστόσο, η δράση αυτή μετατέθηκε και θα πραγματοποιηθεί την τρέχουσα εβδομάδα από τις 17 έως τις 23 Ιουνίου.

Καθημερινά, από τη Δευτέρα έως και την Κυριακή, από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ, οι εθελοντές θα συναντώνται για να εξωραΐσουν και να καθαρίσουν τους κεντρικούς δρόμους, τα μονοπάτια και τους κοινόχρηστους χώρους του χωριού Ξυλοσύρτη. Η δράση αυτή περιλαμβάνει την αφαίρεση και απομάκρυνση κλαδιών, χόρτων και άλλων απορριμμάτων, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα και η καθαριότητα του χωριού.

Η αρχή θα γίνει σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου στη γειτονιά του Πέρα Κάμπου, ενώ το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας θα διαμορφώνεται ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών. Η πρόσκληση για συμμετοχή είναι ανοιχτή προς όλους τους κατοίκους και φίλους του χωριού, οι οποίοι καλούνται να έχουν μαζί τους πρωτίστως καλή διάθεση, ρούχα αγγαρείας, καπέλα, γάντια, νερό και εργαλεία όπως πριόνια, κλαδευτήρια, χορτοκοπτικά, φτυάρια και τσουγκράνες.

Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη για την επιτυχία της δράσης, καθώς η συλλογική προσπάθεια είναι αυτή που θα αναδείξει και θα βελτιώσει την εικόνα του Ξυλοσύρτη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συμβάλουν σε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι η συνεργασία και η εθελοντική προσφορά είναι πολύτιμες για την κοινότητα.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Προοδευτικού Συλλόγου Ξυλοσύρτη Ικαρίας “Ο Αθέρας” στο Facebook (17/06/2024):
 
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
 
Οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούσαν την προηγούμενη εβδομάδα μπορεί να ματαίωσαν προσωρινά τη δράση μας, εμείς όμως επιμένουμε.
 
Η εβδομαδιαία εθελοντική δράση που διοργανώνει ο Προοδευτικός Σύλλογος Ξυλοσύρτη Ικαρίας “Ο Αθέρας” για τον καθαρισμό των κεντρικών δρόμων και των κύριων μονοπατιών του χωριού μας μετατέθηκε για την τρέχουσα εβδομάδα, 17 έως 23 Ιουνίου.
 
Έτσι, καθημερινά από τη Δευτέρα έως και την Κυριακή, από τις 6.00 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ., όλοι μαζί εξωραΐζουμε και καθαρίζουμε τους δρόμους, τα μονοπάτια και τους κοινόχρηστους χώρους στον Ξυλοσύρτη, αφαιρώντας και απομακρύνοντας κλαδιά, χόρτα κ.λπ.
 
Η αρχή θα γίνει από τη γειτονιά του Πέρα Κάμπου και ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών θα φτιάχνεται και το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.
 
Ραντεβού λοιπόν τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στις 6.00 το απόγευμα, στους καθρέπτες.
 
Πάρτε την καλή σας διάθεση, ρούχα αγγαρείας, καπέλο, γάντια, νερό, πριόνια, κλαδευτήρια, χορτοκοπτικά, φτυάρια και τσουγκράνες και πάμε να λάμψουμε τον Ξυλοσύρτη μας!
 
Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη!
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img