21.1 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους έξω από το λιμάνι των Φούρνων με δύο επιβαίνοντες

Δείτε επίσης

Απαγορεύθηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας

Η Λιμενική Αρχή των Φούρνων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες χθες Κυριακή 16 Ιουνίου για την προσάραξη ενός ιστιοφόρου σκάφους σημαίας Κύπρου έξω από το λιμάνι των Φούρνων, με δύο επιβαίνοντες υπηκόους Κύπρου. Αμέσως στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το αλιευτικό “Νικόλαος – Ειρήνη”, με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής, καθώς και το αλιευτικό “Ελευθέριος – Κατίνα”, το οποίο και ρυμούλκησε το ιστιοφόρο στο λιμάνι των Φούρνων.

Ο 67χρονος κυβερνήτης του ιστιοφόρου σκάφους συνελήφθη από τη Λιμενική Αρχή των Φούρνων, που διενεργεί την προανάκριση, για παράβαση του άρθρου 277 παρ. 2 του Π.Κ. “Πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια”.

Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ κατόπιν επιθεώρησης από δύτη δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Η Λιμενική Αρχή των Φούρνων απαγόρευσε τον απόπλου του ιστιοφόρου σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από νηογνώμονα.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (16/06/2024):

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Φούρνων, για τη προσάραξη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Κύπρου έξω από το λιμάνι, με δύο (02) επιβαίνοντες υπηκόους Κύπρου. Αμέσως στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το αλιευτικό «ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Σ. 846, με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής καθώς και το αλιευτικό «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ-ΚΑΤΙΝΑ» Ν.Σ. 971, το οποίο ρυμούλκησε το Ι/Φ στο λιμάνι των Φούρνων. Από το Λιμενικό Σταθμό των Φούρνων που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 67χρονος κυβερνήτης του σκάφους, για παράβαση του άρθρου 277 παρ. 2 του Π.Κ. «Πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια». Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ κατόπιν επιθεώρησης από δύτη, δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από τη Λιμενική Αρχή των Φούρνων, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ, μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από νηογνώμονα.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img