21.1 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Προσοχή! Απάτες με Πρόσχημα την Επιστροφή Φόρου Νησιωτικού Ισοδύναμου

Δείτε επίσης

Αυξάνονται οι αναφορές για τηλεφωνικές απάτες σε νησιωτικές περιοχές

Άγνωστοι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες προσποιούμενοι υπαλλήλους από δήθεν λογιστικά γραφεία και προφασιζόμενοι ότι υπάρχει πρόβλημα στην έγκριση καταβολής επιστροφής χρημάτων από φόρο νησιωτικού ισοδύναμου επιχειρούν να πάρουν τραπεζικά στοιχεία.

Τελευταία Εβδομάδα στην Ικαρία: Τέσσερα περιστατικά απάτης έχουν καταγγελθεί την τελευταία εβδομάδα, όπου επιτήδειοι κατάφεραν να αφαιρέσουν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών με τη χρήση αυτής της μεθόδου.

Συχνές Μέθοδοι Εξαπάτησης: Οι προσπάθειες εξαπάτησης μέσω τηλεφωνικών κλήσεων είτε γραπτών μηνυμάτων (sms, e-mail κ.α.) για την απόσπαση αριθμού λογαριασμού τράπεζας και προσωπικών κωδικών πρόσβασης είναι συχνές. Η πρόφαση ποικίλλει (επιστροφή φόρου, αποζημιώσεις, επιδοτήσεις κ.α.) και οι απατεώνες εμφανίζονται ως λογιστές, βοηθοί λογιστών, τραπεζικοί υπάλληλοι ή δημόσιοι υπάλληλοι (εφορία, περιφέρεια κ.α.), κατορθώνοντας να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία φορολογουμένων και να αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Προσοχή και Ενημέρωση: Είναι απαραίτητο οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ενημερώνονται και να μην δίνουν τραπεζικά ή φορολογικά προσωπικά τους στοιχεία. Οι δημόσιοι οργανισμοί, τα λογιστικά γραφεία και οι τράπεζες ποτέ δεν ζητούν προσωπικά στοιχεία μέσω τηλεφώνου ή μηνυμάτων. Σε περίπτωση ύποπτης επικοινωνίας, οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται άμεσα στις αρχές.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img