21.1 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Ηχητικό Συνέντευξης μελών του Ινστιτούτου Ιατρικής Μεσογειακού Τρόπου Ζωής

Δείτε επίσης

Προώθηση της Ιατρικής του Μεσογειακού Τρόπου Ζωής για την πρόληψη και διαχείριση χρόνιων ασθενειών.

Στο στούντιο του Ράδιο Ικαρία φιλοξενηθηκαν ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου, διακεκριμένος καθηγητής Τμήματος Κινησιολογίας και Υγείας και επίσης Καθηγητής, Τμήματος Ιατρικής στο Robert Wood Johnson Medical School καθώς και στο Rutgers University New Brunswick, NJ USA, κ. Λάμπρος Συντώσης, η Κοσμήτορας, Σχολής Υγείας και Βιοϊατρικών Επιστημών, καθηγήτρια Διατροφής και Διαιτολογίας STEM College | Πανεπιστήμιο RMIT, Μελβούρνης κ. Κατερίνα Ιτσιοπούλου και ο Dr Rob Lawson Πρόεδρος Οργανισμού Ιατρικής Τρόπου Ζωής Μεγάλης Βρετανίας,Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου LM (Lifestyle Medicine).

Μίλησαν για την επίσκεψή τους στην Ικαρία, την εμπειρία τους από το 2ο Διεθνές Συνέδριο στη Λέρο, καθώς και για τους στόχους και τα μελλοντικά σχέδια του Ινστιτούτου.

Ακολουθεί το ηχητικό μέρος της συνέντευξης:

 

Παρουσίαση των Καλεσμένων και του Ινστιτούτου Ιατρικής Μεσογειακού Τρόπου Ζωής

  • Κ. Λάμπρος Συντώσης, PhD, FTOS, FAHA, FNAK: Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ιατρικής Μεσογειακού Τρόπου Ζωής, διακεκριμένος καθηγητής στο Rutgers University, Νιου Τζέρσεϊ, ΗΠΑ. Ειδικεύεται στην έρευνα και διδασκαλία για τον ρόλο των παραγόντων του τρόπου ζωής, όπως η διατροφή και η φυσική δραστηριότητα, στην πρόληψη και θεραπεία καρδιομεταβολικών ασθενειών.
  • Κα Κατερίνα Ιτσιοπούλου, BSc(Hons), Grad Dip Diet, MPH, PhD, APD: Κοσμήτορας και Καθηγήτρια Διατροφής και Διαιτολογίας στο RMIT University, Μελβούρνης. Η έρευνά της επικεντρώνεται στη θεραπευτική δυνατότητα της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής στην πρόληψη και διαχείριση χρόνιων ασθενειών.
  • Dr. Rob Lawson, FRCGP, Dip IBLM/BSLM: Πρόεδρος του Οργανισμού Ιατρικής Τρόπου Ζωής της Μεγάλης Βρετανίας και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ιατρικής Τρόπου Ζωής. Έχει συνεισφέρει στην προώθηση της Ιατρικής Τρόπου Ζωής για την πρόληψη και διαχείριση ασθενειών.

Το Ινστιτούτο Ιατρικής Μεσογειακού Τρόπου Ζωής προωθεί τον παραδοσιακό μεσογειακό τρόπο ζωής ως πρότυπο για παγκόσμιες παρεμβάσεις στην υγεία. Πρόσφατα διοργάνωσε το 2ο Διεθνές Συνέδριο στη Λέρο, με κύριο θέμα τον ορισμό του παραδοσιακού μεσογειακού τρόπου ζωής. Για τρεις ημέρες, ιατροί, ακαδημαϊκοί και ηγέτες της Ιατρικής του Τρόπου Ζωής από 19 χώρες συζήτησαν τα αποτελέσματα της οκτάμηνης προσπάθειάς τους. Το συνέδριο περιλάμβανε επιστημονικές συνεδρίες, εργαστήρια μαγειρικής και χορού, καθώς και άλλες δραστηριότητες, προάγοντας τον υγιεινό τρόπο ζωής με μέτρο.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img