21.3 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Καρκιναγρίου καθάρισαν την παραλία του χωριού τους

Δείτε επίσης

Έγιναν εθελοντές για την προστασία και τον καθαρισμό της παραλίας τους

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου Καρκιναγρίου με την καθοδήγηση των δασκάλων τους πήραν την πρωτοβουλία να γίνουν εθελοντές για την προστασία και τον καθαρισμό της παραλίας του χωριού τους. Μέσα από αυτή την εμπειρία οι μικροί εθελοντές έμαθαν, όχι μόνο να συμβάλλουν στην καθαριότητα του περιβάλλοντος, αλλά και διδάχθηκαν σημαντικές αξίες ζωής, όπως ο εθελοντισμός και η κοινή δράση για κοινωφελείς σκοπούς.
 
Το προηγούμενο διάστημα οι μικροί μαθητές μέσω διαδραστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενημερώθηκαν για τη ρύπανση που προκαλεί ο άνθρωπος στις θάλασσες και έτσι αποφάσισαν να γίνουν εθελοντές και να καθαρίσουν τη δική τους παραλία στο όμορφο Καρκινάγρι.
 
Αρχικά έμαθαν για τον εθελοντισμός μέσω βίντεο και εποπτικού υλικού και πριν αναλάβουν δράση ετοίμασαν τη σχετική αφίσα τους.
 
Μαθαίνοντας για τον εθελοντισμό
Στη συνέχεια οι μικροί εθελοντές πήραν σακουλίτσες και γαντάκια και με τη συνοδεία της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου Αναστασίας Ιγνατιάδου και της νηπιαγωγού Ελευθερίας Χατζηκώστα ξεκίνησαν για την παραλία, όπου ικανοποιήθηκαν και οι δύο στόχοι τους. Πρώτον, γνώρισαν την αξία του εθελοντισμού προσφέροντας κοινωνικό έργο και δεύτερο έμαθαν να προστατεύουν το περιβάλλον και τη θάλασσα μας. 
 
Επί το έργον με τις δασκάλες τους
Στο τέλος της δράσης όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες έλαβαν το δίπλωμα του καλού εθελοντή.
 
Οι μικροί εθελοντές κρατώντας τα διπλώματά τους
 
- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img