21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Η ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος

Δείτε επίσης

Οι μικροί μαθητές καθάρισαν την παραλία Κεραμέ και ανακύκλωσαν πλαστικά

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου την Τετάρτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους Θεοδώρας Κουκουρίκου και τη βοήθεια της κ. Ζαχαρένιας, πραγματοποίησαν μία αξιέπαινη εθελοντική δράση καθαρίζοντας την παραλία Κεραμέ. Κατά τη διάρκεια της δράσης τους τα παιδιά συγκέντρωσαν δέκα σακούλες σκουπιδιών με διάφορα μικρά πλαστικά είδη καθώς και πολλά άλλα μεγάλα πλαστικά αντικείμενα  και τα τοποθέτησαν σε κάδους ανακύκλωσης, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η ενέργεια αυτή ήταν το αποκορύφωμα ενός προγράμματος που ξεκίνησε τον Οκτώβριο σε συνεργασία με την HELMEPA – Hellenic Marine Environment Protection Association. Το πρόγραμμα περιλάμβανε διαδικτυακά σεμινάρια και δράσεις που είχαν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα για τη θαλάσσια ρύπανση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι γονείς και οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς τα παιδιά, τη δασκάλα τους και την HELMEPA για την πρωτοβουλία αυτή. Η συγκεκριμένη δράση δείχνει το θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει η εκπαίδευση και η συνεργασία σε περιβαλλοντικά θέματα, ενθαρρύνοντας τους νέους να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η HELMEPA είναι η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος. Η πρωτοποριακή εθελοντική δέσμευση Ελλήνων ναυτικών και πλοιοκτητών που ανέλαβαν στον Πειραιά την 4η Ιουνίου 1982 για την προστασία των θαλασσών από τη ρύπανση των πλοίων. Με σύνθημα “Να Σώσουμε τις Θάλασσες”, υποστηρίζουν με συνέπεια μέχρι σήμερα την πρωτοβουλία τους. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο ανθρώπινος παράγοντας στη ναυτιλιακή κοινότητα να αποκτήσει εθελοντικά περιβαλλοντική συνείδηση και υψηλό επίπεδο ασφάλειας για την επίτευξη ποιοτικής ναυτιλίας, πάντοτε στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img