21.1 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Η σολίστ Εύα Φάμπα τον Ιούλιο ταξιδεύει στην Ικαρία για δύο μοναδικές συναυλίες

Δείτε επίσης

Βραδιές με μουσική υψηλού επιπέδου σε Εύδηλο και Ξυλοσύρτη 

Η παγκοσμίου φήμης σολίστ της κιθάρας Εύα Φάμπα τον Ιούλιο αναμένεται να επισκεφθεί την Ικαρία όπου και θα δώσει δύο μοναδικές συναυλίες.

Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιουλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Ευδήλου “Αριστείδης Φουτρίδης”, στις 9.00 το βράδυ, με διοργανωτή τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Ευδήλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, απλώς θα υπάρχει ειδικό κουτί προς ενίσχυση του Συλλόγου για όποιον το επιθυμεί.

Η δεύτερη συναυλία θα λάβει χώρα την Κυριακή 7 Ιουλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξυλοσύρτη, επίσης στις 9.00 το βράδυ, με διοργανωτή τον Προοδευτικό Σύλλογο Ξυλοσύρτη Ικαρίας “Ο Αθέρας”.

Η είσοδος είναι 5 ευρώ.

Όσον αφορά την εκδήλωση στον Ξυλοσύρτη, ο Προοδευτικός Σύλλογος του χωριού, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αφιερώνει την εκδήλωση στη μνήμη του Θεολόγου Παπαδάκη και ενημερώνει ότι τα έσοδα θα διατεθούν προς ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Δήμου Ικαρίας. 

Η επίσκεψη της διακεκριμένης σολίστ στο νησί είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ικαρίας να απολαύσουν μουσική υψηλού επιπέδου.

Λίγα λόγια για τη σολίστ Εύα Φάμπα

Η Εύα Φάμπα αναγνωρίζεται διεθνώς ως μία από τις πιο ταλαντούχες ερμηνεύτριες της κιθάρας με πλούσιο καλλιτεχνικό, δισκογραφικό και εκδοτικό έργο. Έχει δώσει εκατοντάδες κονσέρτα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Έχει ταξιδεύσει επανειλημμένα σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής δίνοντας ρεσιτάλ και κονσέρτα με σημαντικές ορχήστρες. Έχει επαινεθεί για τον εξαίρετο ήχο της, τη μουσικότητα και τη δεξιοτεχνία της καθώς και για το έντονο μουσικό και ελληνικό ταμπεραμέντο της.

Η Εύα Φάμπα γεννήθηκε στην Αθήνα και έχοντας πατέρα έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαρίστες, τον Δημήτρη Φάμπα, δεν άργησε να γοητευθεί από τη μουσική. Έτσι, από πολύ μικρή ξεκίνησε να κάνει καριέρα στον χώρο της μουσικής. Σπούδασε κοντά σε σπουδαίους δασκάλους, όπως κιθάρα με τον Δημήτρη Φάμπα και ανώτερα θεωρητικά με τον Δημήτρη Δραγατάκη. Αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο με βραβεία και διακρίσεις, ενώ παρακολούθησε την τάξη διεύθυνσης ορχήστρας του συνθέτη και μαέστρου Θεόδωρου Αντωνίου, σεμινάρια του Κουβανού συνθέτη, μαέστρου και κλασικού κιθαρίστα Λέο Μπρόουερ κ.ά.

Ως σολίστ και καθηγήτρια έχει συμμετάσχει σε πολλά σπουδαία διεθνή μουσικά και κιθαριστικά φεστιβάλ, κατακτώντας επαίνους για τη μουσική της παρουσία και τη δεξιοτεχνική της άνεση. Έχει δώσει επανειλημμένα ρεσιτάλ στην Ελλάδα, σε Αθήνα και επαρχία, αλλά και σε πολλές πόλεις στο εξωτερικό. Έχει πάρει μέρος σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές σε όλο τον κόσμο, ενώ οι συναυλίες της σε Ρωσία, Μεξικό, Βουλγαρία, Βολιβία και Νεπάλ παρουσιάστηκαν ζωντανά από τηλεοπτικά κανάλια των χωρών αυτών.

Η Εύα Φάμπα έχει συνεργαστεί με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, με τον Σύλλογο Φίλων της Κιθάρας Δημήτρης Φάμπας, στου οποίου την ίδρυση πρωτοστάτησε και προεδρεύει, με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θεόδωρου Αντωνίου παρουσιάζοντας έργα σε πρώτη πανελλήνια και παγκόσμια εκτέλεση, όπως επίσης με πολλούς Έλληνες και ξένους σολίστ. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Δωματίου της Βομβάης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Σύνολο Εγχόρδων, τη Μοσχοβίτικη Ορχήστρα Δωματίου ARCO, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ρωσίας (Βερόνικα Ντουντάροβα), τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου του Χιλντάγκο στο Μεξικό, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Συμφωνική Νέων Καλαμαριάς, την Ορχήστρα Εγχόρδων Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, το κουαρτέτο εγχόρδων Ars Music στη Βουλγαρία και το κουαρτέτο εγχόρδων ARCADEA, ενώ πολλοί είναι οι συνθέτες, που εκτιμώντας το ταλέντο της της έχουν αφιερώσει έργα τους.

Με πολυετή πείρα στη διδασκαλία της κιθάρας, σήμερα η Εύα Φάμπα διδάσκει σεμινάρια master classes σε ωδεία, μουσικά ινστιτούτα, πανεπιστήμια και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Στις δραστηριότητές της συγκαταλέγονται επίσης διαλέξεις, συμμετοχές σε κριτικές επιτροπές διαγωνισμών κιθάρας καθώς και σύνθεσης έργων για κιθάρα και αρθρογραφήσεις σε εφημερίδες και περιοδικά με θέματα μουσικής και ιστορίας της κιθάρας. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη σύνθεση μουσικής και τραγουδιών.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img