21.1 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Ασημένιος ο ικαριακής καταγωγής Νίκος Δρίβας στο ομαδικό Kumite στο Ζαντάρ της Κροατίας

Δείτε επίσης

Η Ελλάδα κατέκτησε την 4η θέση στο 59ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στα χρονικά του ελληνικού καράτε είχε η εθνική μας ομάδα στο Ζαντάρ της Κροατίας, όπου πραγματοποιήθηκε το 59ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών, από τις 8 έως τις 12 Μαΐου, με τη συμμετοχή 51 χωρών και περίπου 600 αθλητών και αθλητριών.

Η εθνική μας ομάδα αποτελούνταν συνολικά από δεκατέσσερις αθλητές και αθλήτριες, οκτώ άνδρες και έξι γυναίκες, που συμμετείχαν στις ατομικές κατηγορίες Kata και Kumite καθώς και στο ομαδικό Kumite.

Ο συνολικός απολογισμός για την Ελλάδα στο Ζαντάρ ήταν δύο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια κατακτώντας την 4η θέση στη γενική κατάταξη, πίσω από την Τουρκία (3-0-7), τη Γερμανία (3-0-2) και τη διοργανώτρια Κροατία (3-0-1). 

Μεταξύ των μελών της ελληνικής αποστολής και ο 27χρονος ικαριακής καταγωγής αθλητής Νίκος Δρίβας, το γένος Ξηρού από την Ακαμάτρα, αθλητής του Αθλητικού Συλλόγου Καράτε – Ζίου Ζίτσου Αγίου Δημητρίου Αττικής “Η Αδελφότητα”.

Ο 27χρονος ικαριακής καταγωγής καρατέκα Νίκος Δρίβας

Ο Νίκος Δρίβας, συμμετέχοντας στο ομαδικό Kumite ανδρών, μαζί με τους Κωνσταντίνο Μαστρογιάννη, Στέφανο Ξένο, Γιώργο Μπαλιώτη, Θάνο Νικόπουλο και Βαγγέλη Σερεμετάκη κατέκτησαν τη δεύτερη θέση και έφεραν το ασημένιο μετάλλιο στη χώρα μας, ύστερα από μια συναρπαστική μάχη με την Ιταλία που έληξε με σκορ 3-1.

Συγκεκριμένα, ο Μαστρογιάννης νίκησε το πρώτο ματς με αντίπαλο τον Μινάρντι, ενώ ο Σερεμετάκης έχασε από τον Αβαντσίνι. Στη συνέχεια, οι Δρίβας και Μπαλιώτης παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν, έχασαν για ένα σημείο από τους αντιπάλους τους, Φιόρε και Ντε Βίβο αντίστοιχα, και έτσι οι Ιταλοί επικράτησαν 3-1.

Συνολικά τα μετάλλια της Ελλάδας στο Ζαντάρ

Χρυσό: Στέφανος Ξένος, 24 ετών, στα -60κ Kumite
Χρυσό: Κωνσταντίνος Μαστρογιάνης, 23 ετων, στα -84κ Kumite
Ασημένιο: Ομαδικό Kumite ανδρών με τους Μαστρογιάννη (23 ετών), Ξένο (24 ετών), Μπαλιώτη (19 ετών), Νικόπουλο (26 ετών), Σερεμετάκη (22 ετών) και Δρίβα (27 ετών)
Χάλκινο: Μαρία Στόλη, 25 ετών, στα -55κ Kumite
Χάλκινο: Γιώργος Μπαλιώτης, 19 ετών, στα -67κ Kumite

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img