21.1 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Το 1ο Ικαριακό Γενεαλογικό Συνέδριο από 21 έως 23 Ιουνίου στο Γενικό Λύκειο Ευδήλου

Δείτε επίσης

Η ιστορία και η παρατήρηση των επωνύμων οικογενειών της Ικαρίας

Το 1ο Ικαριακό Γενεαλογικό Συνέδριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Ευδήλου “Αριστείδης Φουτρίδης”.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τους συνέδρους θα είναι η εξήγηση και ο ρόλος των γενεαλογικών δένδρων, η πρόσβαση και η κατανόηση των αρχείων, η μετανάστευση και η καταγραφή ιστοριών Ικαριωτών, η διατήρηση και η αρχειοθέτηση παλαιών φωτογραφιών, η ιστορία των επωνύμων της Ικαρίας κ.ά.

Στον χώρο του συνεδρίου θα λειτουργεί έκθεση γενεαλογικών δέντρων οικογενειών της Ικαρίας και πλούσιο αρχειακό υλικό.

Διοργανώτριες του 1ου Ικαριακού Γενεαλογικού Συνεδρίου είναι οι κυρίες Τόψη Δουρή και Ειρήνη Καρίμαλη, οι οποίες τα τελευταία χρόνια ασχολούνται με τη συλλογή και καταγραφή στοιχείων και στη συνέχεια με τη δημιουργία γενεαλογικών δέντρων οικογενειών της Ικαρίας. Μάλιστα μέρος της δουλειάς τους είχαν παρουσιάσει πέρσι στο νησί σε εκθέσεις που πραγματοποίησαν σε Άγιο Κήρυκο, Εύδηλο, Χριστό Ραχών και Ξυλοσύρτη, υπό την αιγίδα του Δήμου Ικαρίας, φιλοδοξώντας να μας εμπνεύσουν προκειμένου να αρχίσουμε να δημιουργούμε και να ανακαλύπτουμε την ιστορία και των δικών μας οικογενειών.

Η τεκμηρίωση των οικογενειακών κλάδων και η διασύνδεση των σχέσεων μεταξύ των οικογενειών αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφοριών για το παρελθόν και το παρόν. Η συλλογή ονομάτων συγγενών, ζώντων και νεκρών, και η ανάδειξη των προγόνων αποτελούν έναν σημαντικό τρόπο για να κατανοήσουμε την ιστορία του νησιού και των ανθρώπων του.

Η παρακολούθηση των εργασιών του συνεδρίου είναι δωρεάν για όλους.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου, μετά το τέλος εργασιών του συνεδρίου, θα υπάρχει μπουφές για όλους τους συμμετέχοντες και ευκαιρία χαλαρή κοινωνική συζήτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail: ikgencon@gmail.corn ή να επισκεφθείτε τη σελίδα Facebook: Ikarian Genealogy Convention

 
 
Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο τη συνέντευξη της κ. Ειρήνης Καρίμαλη και της κ. Τόψη Δουρή στο Ράδιο Ικαρία κατά τη διάρκεια της έκθεσης γενεαλογικών δέντρων της Ικαρίας που πραγματοποίησαν τον περσινό Απρίλιο στο Παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου.
 
 
 
- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img