21.5 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Ανευθυνότητα η μη απόρριψη απορριμμάτων στους ειδικούς κάδους συγκέντρωσής τους

Δείτε επίσης

Η κάθε πράξη μας μετράει για ένα πιο καθαρό περιβάλλον

Η αφέλεια ορισμένων συμπολιτών μας στο θέμα της συγκέντρωσης και απόρριψης των απορριμμάτων στα επιτρεπόμενα σημεία μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην αισθητική του τοπίου. Η απόρριψη σκουπιδιών εκτός των προκαθορισμένων σημείων μπορεί να προκαλέσει ρύπανση του περιβάλλοντος, να επηρεάσει την υγεία των ανθρώπων και των ζώων και να δημιουργήσει αναστάτωση στους περίοικους.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι σημαντικό να υπάρχει ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τη σημασία της σωστής διάθεσης των απορριμμάτων. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι και η λήψη μέτρων από τους αρμόδιους φορείς, όπως η τοποθέτηση περισσότερων κάδων απόρριψης και ανακύκλωσης ή και η διενέργεια εκστρατειών καθαριότητας για να προωθήσουν την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών από τους πολίτες. Ίσως σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις να χρειάζεται και η επιβολή προστίμων προκειμένου να δημιουργηθεί κίνητρο για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

Η συντοπίτισσά μας Μαρία Τσαμπή πριν από λίγες ημέρες έγινε μάρτυρας ενός τέτοιου γεγονότος όταν κάποια άτομα μετά το πέρας της υπαίθριας εργασίας τους άφησαν σκουπίδια στον περιβάλλοντα χώρο. Η ίδια μας ζήτησε να δημοσιεύσουμε τη σχετική ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Ακολουθεί η ανάρτηση της κ. Μαρίας Τσαμπή (28/03/2024):
 
Αφήνοντας “σουβενίρ”.
Καθώς κάποιοι σήμερα θέλησαν να κάνουν την δουλειά τους, θεώρησαν ότι έπρεπε να αφήσουν κάποια “σουβενίρ” και ότι η “καθαρίστρια” θα μαζέψει μετά. Η δουλειά αυτών να αντικαταστήσουν μια κολώνα της ΔΕΗ με το μετασχηματιστή της. Η κολώνα αυτή τυχαίνει να βρίσκεται έξω από το σπίτι μου σε δρόμο όπου περνάνε αυτοκίνητα καθημερινά, τα ευρήματα αυτά τα μάζεψα από το δρόμο (εκτός από το ένα ποτήρι το οποίο άφησαν στη σκάλα μου). Μέσα σε αυτά και πρόκες και σύρματα τα οποία μπορούν να σκάσουν το λάστιχο ενός αυτοκινήτου.
Συγχαρητήρια!!
Υ.Γ. Χαρίζονται “σουβενίρ” όποιος προλάβει!!!

 

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img