21.3 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Ο Σύλλογος Γυναικών “Εργάνη Αθηνά” αύριο 21 Μαρτίου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Δείτε επίσης

Ικάριοι ποιητές και συγγραφείς θα απαγγείλουν ποιήματα

Ο Σύλλογος Γυναικών “Εργάνη Αθηνά”, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, αύριο Πέμπτη 21 Μαρτίο, διοργανώνει βραδιά ποίησης στην αίθουσα του Συλλόγου στον Εύδηλο, στις 6.00 μ.μ.

Στην εκδήλωση οι Ικάριοι ποιητές και συγγραφείς Σταματούλα Πορή – Τσιαντή και Χαράλαμπος Χατζηνάκης θα απαγγείλουν ποιήματα, δικά τους και άλλων Ικαρίων ποιητών.

Η 21η Μαρτίου, η πρώτη μέρα της άνοιξης, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης. Η ιστορία της ξεκινά από την Ελλάδα, όταν το 1997 ο ποιητής Μιχάλης Μήτρας πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να καθιερωθεί και να γιορτάζεται η ημέρα της ποίησης. Τότε η Λύντια Στεφάνου, από τις γνωστές ποιητικές φωνές της Μεταπολεμικής Ποίησης, είπε ότι η πρώτη μέρα της άνοιξης είναι η πιο κατάλληλη ημέρα για τη γιορτή της ποίησης. Έτσι ο Βασίλης Βασιλικός, πρέσβης στην UNESCO, πρότεινε η 21η Μαρτίου να κηρυχτεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης. Η πρόταση έγινε δεκτή στη Γενική Διάσκεψη της UNESCO, τον Οκτώβρη του 1999, κι έκτοτε η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img