21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Κυπέλλο Ελλάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών: Η Ικαρία φιλοξενεί τον ιστορικό Παναθηναϊκό

Δείτε επίσης

Όλοι οι φίλαθλοι σήμερα στο γήπεδο για θεαματικό γυναικείο ποδόσφαιρο 

Σήμερα στο νησί μας θα διεξαχθεί ένας αγώνας ποδοσφαίρου από τους σημαντικότερους που έχουν ποτέ φιλοξενηθεί στην Ικαρία, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών, ενός θεσμού που επιστρέφει και πάλι ύστερα από επτά χρόνια διακοπής.

Ο λόγος για τον αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών μεταξύ των ομάδων ΑΓΣ Διαγόρας Ραχών Ικαρίας και Παναθηναϊκός ΑΟ που θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου στο Δημοτικό Γήπεδο Ευδήλου, στις 3.00 το μεσημέρι.

Το ποδόσφαιρο γυναικών παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Οι γυναικείες ομάδες σε διάφορες χώρες απολαμβάνουν μεγάλη προβολή και υποστήριξη. Οι ποδοσφαιρικές αγωνιστικές διοργανώσεις για γυναίκες, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έχουν αποκτήσει μεγάλη παγκόσμια προβολή. Επιπλέον, οι γυναικείες ποδοσφαιρικές ομάδες προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες για τις αθλήτριες να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να διακριθούν και να επιτύχουν σε διεθνές επίπεδο.

Δήλωση του προπονητή της ομάδας του Παναθηναϊκού για τον σημερινό αγώνα

Ο προπονητής της ομάδας του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ρούβαλης μας δήλωσε αποκλειστικά για τον σημερινό αγώνα και το ταξίδι στην Ικαρία:

“Είναι για εμάς ιδιαίτερη χαρά που κατεβαίνουμε στην Ικαρία να παίξουμε ένα παιχνίδι με την τοπική ομάδα. Θέλουμε ο κόσμος του νησιού να έρθει να παρακολουθήσει το παιχνίδι, να δει ένα ποδοσφαιρικό θέαμα, να περάσει ένα ευχάριστο απόγευμα και να χαρούμε όλοι μαζί το ποδόσφαιρο.

Η ομάδα μας κατεβαίνει όπως σε κάθε παιχνίδι για να κερδίσει. Ο θεσμός του Κυπέλλου είναι ένας θεσμός ο οποίος ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί να τον κατακτήσει. Ελπίζουμε το νησί σας να μας φανεί γούρικο και το τέλος του θεσμού να μας βρει κυπελλούχους.

Θέλουμε όλοι οι φίλαθλοι να έρθουν στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά. Να παρακολουθήσουν τα κορίτσια και των δύο ομάδων να αγωνίζονται στο γήπεδο. Εμείς θα δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό να προσφέρουμε ένα πολύ ωραίο θέαμα, να ευχαριστηθούν το απόγευμα. Τους θέλουμε κοντά μας. Θα χαρούμενα να τους γνωρίσουμε, να γνωρίσουμε τον κόσμο της Ικαρίας. Προσωπικά είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνω στο νησί”.

Δήλωση της αρχηγού της ομάδας του Παναθηναϊκού για τον σημερινό αγώνα

Η αρχηγός της ομάδας του Παναθηναϊκού Χαρά Δημητρίου μας δήλωσε αποκλειστικά για το σημερινό παιχνίδι, τους φιλάθλους και τους στόχους της ομάδας:

“Ξεκινά το Κύπελλο μετά από αρκετά χρόνια. Ένας θεσμός που θεωρώ ότι για όλες τις ομάδες είναι σημαντικός και ιδιαίτερα για την ομάδα της Ικαρίας που, όπως φαντάζομαι, και λόγω του πρωταθλήματος που αγωνίζεται, είναι χαρά να συμμετέχει, να αγωνίζεται και να μοιράζεται το ίδιο γήπεδο με μεγάλους ιστορικούς συλλόγους όπως είναι και ο Παναθηναϊκός.

Πιστεύω ότι αύριο θα είναι μια γιορτή στο νησί. Εύχομαι ο κόσμος να έρθει να παρακολουθήσει το ποδόσφαιρο που θα παιχτεί μεταξύ των δύο ομάδων, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα, είναι για όλους και είναι καλό σιγά σιγά να αναγνωρίζεται και να προβάλλεται στην κοινωνία.

Χαίρομαι που κάνουμε το ταξίδι εδώ, γιατί δεν μας δίνετε η ευκαιρία στο πρωτάθλημα να συμμετέχουμε με μια ομάδα όπως της Ικαρίας. Και εύχομαι πως ο κόσμος θα δώσει το βροντερό παρών αύριο στο γήπεδο.

Εύχομαι να είναι γούρικο το νησί σας για τη συνέχειά μας στο Κύπελλο, γιατί είναι ένας στόχος που θέλουμε να τον πραγματοποιήσουμε”.

Η αρχηγός της ομάδας του Παναθηναϊκού Χαρά Δημητρίου

Δήλωση της ομάδας του Διαγόρα για τον σημερινό αγώνα

Η ομάδα του Διαγόρα σε ανακοίνωσή της για τον σημερινό αγώνα δηλώνει:

“Η γυναικεία ομάδα του Διαγόρα για το Κύπελλο Ελλάδας κληρώθηκε με την ομάδα του Παναθηναϊκού Α.Ο. και το παιχνίδι θα γίνει την Τετάρτη 13-3-2024 και ώρα 15.00 μ.μ. στο γήπεδο του Ευδήλου.

Είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο νησί μας για επίσημο παιχνίδι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας.

Ο Διαγόρας, πιστός στις αρχές του, θα τιμήσει τον σύλλογο αυτόν όπως του αξίζει, αφού και στην Ικαρία όπως και σε όλο τον κόσμο έχει φίλους που τον αγαπούν και τον παρακολουθούν σε όλες τις εκδηλώσεις του”.

Η σημερινή αναμέτρηση στην Ικαρία γίνεται στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του 7ου ομίλου της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί σε συνολικά 8 ομίλους με τη μορφή νοκ άουτ αναμετρήσεων ανά όμιλο. Η ομάδα που θα επικρατήσει σε κάθε όμιλο προκρίνεται στα προημιτελικά.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ για την περίοδο 2023 – 2024 “θα συμμετέχουν ομάδες που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Α’, Β’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών”, με τη συμμετοχή να είναι προαιρετική.

Οι ομάδες και οι φάσεις του 7ου ομίλου:

1η φάση
1. Αχαρναϊκός – Φωστήρας Καισαριανής
2. Διαγόρας Ραχών Ικαρίας – Παναθηναϊκός ΑΟ
Ρεπό: ΑΟ Αγίας Παρασκευής
2η φάση
3. Νικήτρια του αγώνα 1 – ΑΟ Αγίας Παρασκευής
3η φάση
4. Νικήτρια του αγώνα 3 – Νικήτρια του αγώνα 2
Η νικήτρια του αγώνα 4 περνάει στα προημιτελικά.

Όλος ο φίλαθλος κόσμος της Ικαρίας θα πρέπει σήμερα να βρεθεί στο γήπεδο του Ευδήλου, να χαρεί το παιχνίδι, να απολαύσει το θέαμα και να χειροκροτήσει και τις δύο ομάδες.

Σήμερα η Ικαρία πρέπει να ανακηρύξει νικητή το Γυναικείο Ποδόσφαιρο! 

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img