21.3 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Ημερήσια πρόγνωση καιρού για Ικαρία, Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα (08/03/2024)

Δείτε επίσης

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
 
Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.
 
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό στα κεντρικά και βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
 
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.
 
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 
 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
 
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και γρήγορα από τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
 
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Για την Ικαρία
 
Βροχοπτώσεις με σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αύριο στο μεγαλύτερο κομμάτι του νησιού, ενώ μετά το μεσημέρι θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση του καιρού.
 
Ο άνεμος θα πνέει νοτιοδυτικός τις πρωινές ώρες 3 με 4 μποφόρ και έπειτα θα στραφεί σε βορειοδυτικός 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
 
Επιμέλεια: Σωτήριος Πάλλας, Μετεωρολόγος.
- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img