20.5 C
Ikaria
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Το Δίκτυο Zero Waste HORECA βράβευσε το Plumeria Rooms Ikaria για τις πρακτικές του

Δείτε επίσης

Χρηματικό έπαθλο στο συγκρότημα Plumeria Rooms Ikaria για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας

Στα πλαίσια της έκθεσης HORECA 2024, τη μεγαλύτερη εμπορική διοργάνωση των κλάδων Φιλοξενίας και Μαζικής Εστίασης, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για την απονομή Zero Waste Διακρίσεων σε επιχειρήσεις μέλη του Δικτύου ZERO WASTE HORECA, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα επιβραβεύτηκαν με Χρυσή, Αργυρή ή Χάλκινη Zero Waste διάκριση 165 επιχειρήσεις μέλη του Δικτύου ZERO WASTE HORECA στην Ελλάδα Οι διακρίσεις απονεμήθηκαν σε επιχειρήσεις που ξεχώρισαν για τις βιώσιμες πρακτικές που υιοθέτησαν, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. 

Ταυτόχρονα, επιβραβεύτηκαν με χρηματικό έπαθλο πέντε επιχειρήσεις μέλη του Δικτύου, οι οποίες ξεχώρισαν για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που υλοποίησαν στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας και τις Zero Waste καλές πρακτικές τους.

Η μία από τις πέντε επιχειρήσεις που επιβραβεύτηκαν με χρηματικό ποσό είναι η Plumeria Rooms Ikaria, που λειτουργεί στα Θέρμα Ικαρίας, στην Κατηγορία Ενοικιαζόμενα Δωμάτια.

Κατά την παραλαβή του βραβείου η εκπρόσωπος της επιχείρησης Plumeria Rooms Ikaria, κ. Κούλα Κονταξοπούλου, δήλωσε: “Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ! Ο στόχος επιτεύχθηκε όχι μόνο από εμάς. Εμείς είμαστε μια μικρή επιχείρηση και απευθυνόμαστε στη Φιλοξενία. Αυτό λοιπόν λειτούργησε όχι μόνο από εμάς, αλλά και από τους επισκέπτες μας. Λειτουργήσαμε ως κοινότητα συλλογικά, ως ομάδα, ώστε να μπορέσουμε να φύγουμε πρώτα από όλα από το συνηθισμένο, το απαρχαιωμένο επιχειρηματικό μοτίβο, το απρόσωπο. Δουλέψαμε όλοι μαζί στο να επιτύχουμε τον στόχο μας. Το Δίκτυο ZERO WASTE HORECA μας βοήθησε πάρα πολύ με τις νομικές πληροφορίες, με το πώς να κάνουμε κομποστοποίηση και ανακύκλωση, με ιδέες και φυσικά ευαισθητοποιηθήκαμε όλοι μαζί. Θέλουμε να γίνουμε ένα παράδειγμα και για τους υπόλοιπους και θα ήθελα να παρακαλέσω και τις άλλες επιχειρήσεις στον χώρο της Φιλοξενίας να συνεχίσουν. Να μπουν σε αυτό το πρόγραμμα. Αυτό είναι το μέλλον. Να έχουμε ένα περιβαλλοντολογικό μέλλον. Να έχουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά μας, για τις επόμενες γενιές. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!”.

Η αξιολόγηση έγινε από 24μελή ανοικτή επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους της πολιτείας (υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, Τοπική Αυτοδιοίκηση), της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και  άλλων οικονομικών και κοινωνικών φορέων της χώρας.

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img