21.3 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Ομόφωνη Απόφαση Κατά της Συγχώνευσης Δομών Πρόληψης και Απεξάρτησης

Δείτε επίσης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας αντιτίθεται με ομόφωνη απόφαση στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας, που προβλέπουν την κατάργηση προγραμμάτων, συγχώνευση φορέων και υπηρεσιών στον τομέα της Πρόληψης και Απεξάρτησης. Παράλληλα, εκφράζει στήριξη προς τα Σωματεία Εργαζομένων και Συλλόγους Οικογένειας. Ο Δήμος καταγγέλλει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και διεκδικεί την αναστολή των διαδικασιών κατάργησης και συγχώνευσης, την ενίσχυση των προγραμμάτων και των Κέντρων Πρόληψης με δημόσιους πόρους, και τη διατήρηση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα τους. Επιπλέον, απαιτεί από το Υπουργείο Υγείας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης «Φάρος» του οποίου παράρτημα λειτουργεί στην Ικαρία.

Ακολουθεί Ανακοίνωση του Δήμου Ικαρίας (Άγιος Κήρυκος, 31/1/2024)

Για τις συνέπειες του σχεδιασμού δημιουργίας Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης & Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων στο Κέντρο Πρόληψης «Φάρος»

Το Δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας, δηλώνοντας την στήριξη του στο πλαίσιο διεκδικήσεων Σωματείων Εργαζομένων και Συλλόγων Οικογένειας του χώρου, παίρνει θέση με ομόφωνη απόφαση του απέναντι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας για κατάργηση προγραμμάτων, συγχώνευση φορέων και υπηρεσιών στο χώρο της Πρόληψης και της Απεξάρτησης. 

  Καταγγέλλει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, και ταυτόχρονα διεκδικεί:

  • Να σταματήσει η όποια διαδικασία προβλέπει κατάργηση ή συγχώνευση προγραμμάτων, φορέων, υπηρεσιών στο χώρο της Πρόληψης και της Απεξάρτησης και παραχώρησή τους στον ιδιωτικό τομέα.
  •  Να ενισχυθούν τα θεραπευτικά προγράμματα και τα Κέντρα Πρόληψης με πόρους και προσωπικό, με νέες δομές και υπηρεσίες βάσει των αναγκών της χώρας, με αποκλειστική κάλυψη των δαπανών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, διασφαλίζοντας τη φιλοσοφία και τον αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα τους.
  •  Απαιτούμε το Υπουργείο Υγείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που διασφαλίζουν τη συνέχεια της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης «Φάρος». 

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img