21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

«Ο Λιμενικός σταθμός του Αγίου Κηρύκου υποστελεχωμένος & εγκαταλειμμένος στη μοίρα του»

Δείτε επίσης

Ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου-Σάμου (Χίος, 3/11/2023)

Υποστελεχωμένος – εγκαταλειμμένος στη μοίρα του ο Λ/Σ Αγ. Κηρύκου

Η οργανική σύνθεση του Λ/Σ Αγ. Κηρύκου Ικαρίας σύμφωνα με την τελευταία Υ.Α. είναι 18 άτομα. Σήμερα πραγματικά υπηρετούν 8 συμπεριλαμβανομένου του προϊσταμένου (στελέχωση 44%). Είναι το μοναδικό υποτεταγμένο κλιμάκιο του Λ/Χ Σάμου στο οποίο έχει διατεθεί πλωτό, το οποίο επανδρώνεται αποκλειστικά από το υπάρχον προσωπικό του Σταθμού και συμμετέχει καθημερινά στην επιχείρηση επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων αλλά και σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης, ΠΘΠ και ελέγχου αλιείας από ξένα σκάφη, καλύπτοντας το θαλάσσιο χώρο μεταξύ των λιμενικών Σταθμών Ευδήλου, Αγ. Κηρύκου, Φούρνων και πολλές φορές τμήματος της Δυτικής Σάμου. Το σκάφος πρέπει να επανδρώνεται κανονικά με 2 πληρώματα των 3 ατόμων, όμως επιχειρεί με την ελάχιστη δυνατή σύνθεση 2 ατόμων. Το υπόλοιπο προσωπικό των 5 ατόμων πρέπει να καλύψει όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες και γραφεία που λειτουργούν, ιδίως την θερινή περίοδο. Γι’ αυτό το λόγο στο προσωπικό, κατανοώντας τις υπηρεσιακές ανάγκες, δεν δύναται να χορηγηθεί άδεια την θερινή περίοδο, με αποτέλεσμα την δημιουργία υπολοίπων αδειών τα οποία πρέπει να χορηγηθούν. Αυτό όμως πρέπει να γίνεται με το εναπομένον προσωπικό να εργάζεται σε σύγχρονες και ανθρώπινες συνθήκες και ωράρια και να τηρείται το ΠΔ 68/2003 πράγμα το οποίο στην πραγματικότητα καθίσταται πολύ δύσκολο έως αδύνατο. 

Έως και πρόσφατα ο Ν/Σ Αγ. Κηρύκου ενισχυόταν στα πλαίσια της επιχείρησης επιτήρησης θαλασσίων συνόρων αρχικά με 2 και κατόπιν με 1 άτομο. Όμως ξαφνικά αυτό σταμάτησε με αποτέλεσμα λόγω και της υποχρέωσης χορήγησης των υπολοίπων των αδειών, οι εργασιακές συνθήκες για το προσωπικό του Λ/Σ Αγ. Κηρύκου να οπισθοδρομούν 25 χρόνια πίσω, στο μακρινό 1998, όταν το προσωπικό εργαζόταν 56 ώρες την εβδομάδα χωρίς ρεπό. Για τη αστυνόμευση του χώρου δικαιοδοσίας που περιλαμβάνει την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αλλά και την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων πολιτών, ούτε λόγος. 

Με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Λ/Σ Αγ. Κηρύκου, τίθεται επιβεβλημένη η ενίσχυση του Λ/Σ Αγ. Κηρύκου και του πλωτού που διαθέτει τουλάχιστον με δύο άτομα από τις παραγωγικές σχολές του Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ ή με μετάθεση. Προσωρινά και άμεσα μπορεί ο Σταθμός να ενισχυθεί με δυο άτομα στο πλαίσιο της επιχείρησης επιτήρησης θαλασσίων συνόρων. Ζητάμε σύγχρονες και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας !!!!! 

Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος 

ΤΣΑΛΙΚΗΣ Ιωάννης 

Η Γεν. Γραμματέας 

ΑΪΒΑΛΙΩΤΟΥ Ευγενία 

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img