21.7 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Δωρεά 40.000€ της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής για την Ενίσχυση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Δείτε επίσης

Σημαντική Δωρεά σύχρονου εξοπλισμού αξίας 40.000€ από την Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής για την Ενίσχυση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Ικαρίας!

Η Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής παρείχε μια μεγάλη δωρεά, ύψους 40.000 ευρώ, για τον εξοπλισμό της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων του Δήμου Ικαρίας. Η υπογραφή του πρωτοκόλλου παραλαβής έγινε την Τριτη 22 Αυγούστου, παρουσία του Ραδιο Ικαρία 87,6 FM που ζήτησε και εξασφάλισε δηλώσεις από εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων μερών.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, ο κ. Ζαχαρίας Κεσσές, νομικός σύμβουλος του ιδρύματος της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής (είναι επίσης σύμβουλος του Δήμου Ικαρίας), έδωσε τις πρώτες δηλώσεις. Επίσης, μίλησαν ο κ. Κωνσταντίνος Γιάκας, πρώην πρόεδρος και εκπρόσωπος του ιδρύματος (foundation της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής) που προσέφερε τη δωρεά και ο κ. Νικόλαος Καλαμπόγιας, Δήμαρχος Ικαρίας.

Ο εξοπλισμός που προμηθεύτηκε η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων του Δήμου Ικαρίας περιλαμβάνει:

  • 15 ηλεκτρικά νοσοκομειακά κρεβάτια, τρίσπαστα, με ειδικούς μηχανισμούς.
  • Αντίστοιχο αριθμό στρωμάτων, αεροστρωμάτων και υποστρωμάτων υψηλής ποιότητας. 
  • Ειδικά νοσοκομειακά κομοδίνα με μηχανισμούς.
  • Γερανό ανύψωσης που βοηθά τους κλινήρης να μετακινηθούν και να συμμετέχουν ενεργά στις καθημερινές δραστηριότητες.

 

Το μοναδικό σε λειτουργία προνοιακό ίδρυμα του νησιού, η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων του Δήμου Ικαρίας, έλαβε την εν λόγω δωρεά από το ίδρυμα, γνωστό και ως “foundation” της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής, μετά την προ 2 μηνών επίσκεψη της προέδρου του, κυρίας Ελένης Τρατρά, που συνεργάστηκε στενά με τον Δήμαρχο Ικαρίας και τους εργαζομένους του γηροκομείου για να ενημερωθεί αλλά και να καταγράψει τις σημαντικότερες ανάγκες της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων. Αντίστοιχο ρόλο διαδραμάτισε το θερμό ενδιαφέρον και η συνεργασία της επίσης πρόεδρου της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής, κυρίας Κάθριν Παντελάδη.

Αυτή η γενναιόδωρη προσφορά αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και στην παροχή καλύτερης φροντίδας για αυτούς. Είναι εξαιρετικά εμψυχωτικό να βλέπουμε τέτοιες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που συνεισφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην κοινότητα και βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που το χρειάζονται περισσότερο.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img