21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Ο Σταμάτης Βασίλαρος παρουσιάζει το νέο βιβλίο του 28 & 29/8 σε Αγιο Κήρυκο & Ευδηλο

Δείτε επίσης

Δελτίο Τύπου Νέας Έκδοσης Σταμάτης Βασίλαρος «Περιφερειακός Λυκαβηττού 325» (νουβέλα) 

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στις 28 Αυγούστου στο παλιό Δημαρχείο του Αγίου Κηρύκου και στις 29 Αυγούστου στον Εύδηλο στο καφενείο  Ανταράκη στην πλατεία. Ώρα παρουσιάσεων 8:00 μ.μ.

Στην νουβέλα του Βασίλαρου «Περιφερειακός Λυκαβηττού 325» περιγράφεται η καθημερινότητα μιας ομάδας ανθρώπων, συγκατοίκων  σε μια πολυκατοικία, οι οποίοι, παρακινημενοι από τα προβλήματα που δημιούργησε ο  εγκλεισμός λόγω κορωνοιου, αποφασίζουν να υπερβούν τα καθημερινά στερεότυπα να οργανωθούν και να ανακαλύψουν νέα κανάλια συνύπαρξης. Θα αντιμετωπισουν δυσκολίες, αλλά θα τα καταφέρουν. Το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για τους ίδιους και θα επιδοκιμαστει από την ευρύτερη κοινότητα.

Από την Εισαγωγή:

…Αυτό το προπολεμικό κτίσμα, με τις πολύχρωμες γλάστρες να στολίζουν τα μπαλκόνια, διαθέτει τρία στοιχεία που προδίδουν την ηλικία και τονίζουν την αρχοντιά του. Τους ακροκεράμους, το χάλκινο ρόπτρο στην πόρτα και αριστερά στερεωμένο στο πλατύσκαλο και το ποδόμακτρο, όπου καθάριζαν οι πρώτοι ένοικοι τις λάσπες από τα παπούτσια τους. Τελευταία απόκτησε και ένα τέταρτο, που καμαρώνουν όλοι οι κάτοικοι της. Μια εντοιχισμένη πλάκα δεξιά της εισόδου. Πολλές φορές πριν ανοίξει την πόρτα, εάν η πλακέτα του φανεί θαμπή, τη γυαλίζει με το μαντήλι και χαμηλόφωνα αλλά γεμάτος υπερηφάνεια τη διαβάζει:«Εδω νικήθηκε ο κορωνοιος: Μάιος 2020»

Διάθεση: Νέα Σελίδα (Εύδηλος), πρακτορείο Ότι Ναναι (Μυτιληνού, Άγιος Κήρυκος), βιβλιοπωλείο Κούβδου (Ράχες)

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img